Kimlik bilincini aşılamak istiyoruz

LONDRA’da İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) tarafından ikincisi düzenenecek olan ‘2. Alevi Kültür Festivali’nin tanıtım resepsiyonu İngiliz Parlamentosu’nda gerçekleştirildi.

29 Mayıs – 3 Haziran arası düzenlenecek festivalin tanıtımının yapıldığı gecede, İAKM – Cemevi semah ekibi gösterileriyle büyük ilgi gördü. Konuşmasına katıımcılara teşekkür ederek başlayan festivalin mimarlarından İsrafil Erbil, şunları söyledi: “30 yıldır İngiltere’de yaşayan Aleviler, bunca yıldan sonra ikinci kez kitlesel olarak bu festivalde buluşacak. Amacımız, bu tür faaliyetlerle varlığımızı gösterip, seslerimizin duyulmasını sağlamak. Ayrıca bu festivalle çocuklarımıza ve gençlerimize kimlik bilincini aşılamayı hedefliyoruz. İngiltere’de doğup büyüyen ikinci neslin kendi kültürünü tanıyıp benimsemesi açısından festivaldeki birçok etkinliği gençlerimize yönelik hazırladık.”

Tanıtım resepsiyonunda konuşmaların ardında semah hocası Seher Ağbaba’nın söylediği deyişler eşliğinde gençlerden oluşan Cemevi Semah ekibi, semaha durdu.

EN SON EKLENENLER