Ayvalık PSAKD, yıldönümünü birlik cemi ile kutlayacak

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 3 yıl önce kurulan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi, alevi inancı ve kültürünün vazgeçilmezi olarak nitelendirilen Birlik Cem’lerinden ikincisini organize etmeye hazırlanıyor.

Aynı günün dernek şubesinin 3. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle, düzenlenecek Cem töreninin öneminin bir başka anlam kazandığı belirtiliyor. Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde 31 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 19.00’da yapılacak organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, derneğin kurulduğu 2009 yılından bu yana Ayvalık ve civarında aktif üye potansiyeli ve etkin faaliyetleri ile demokratik, ilerici, aydınlık ve çevreye duyarlılığı öne çıkaran tutarlı tavrı ile önemli görevler üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tekten yaptığı açıklamada, “Derneğimiz toplumumuzun bizlere duyduğu güveni hak edecek şekilde diğer kitle örgütleri ve sivil inisiyatiflerle müşterek pek çok etkinliğe de katkı sunmuş, desteklemiştir. Ayvalık ve civarında yaşayan yaklaşık 4 bin Alevi vatandaşımıza ki, bu sayı yaz mevsiminde 20 bini bulmaktadır. Gerek toplumsal yaşam alanında gerekse inanç düzleminde önderlik etmeyi görev bilen derneğimiz, 7 kişilik yönetim kurulunda 5 kadına görev vererek bir ilki gerçekleştirmiş ve onların yoğun çalışmalarıyla gücünü arttırarak, kuruluşundan bu yana geçen 3 yıllık süreci başarılarla süslemesini bilmiştir” dedi.

CEM TÖRENİNDE LOKMA DAĞITILACAK
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten yaptığı açıklamada, 31 Mayıs’ta dernek şubesinin yeni hizmet yılını da kutlayacaklarını vurgulayarak, “Bu amaçla geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Birlik Cem’inin, bu yıl ikincisini organize ediyoruz. Cem erkanını yürütme görevi bu yıl camiamızın saygın inanç önderi Hüseyin Gazi Metin Dede’ye verildi. Alevi Kültürü’nün en önemli ritüeli olan Cem, bizler için arz ettiği öneminin yanı sıra toplumumuzun aydınlık insanlarına da esin kaynağı olabilecek pek çok unsur barındırmaktadır. Bu nedenle Birlik Cem’imiz adından da anlaşılacağı gibi, ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ diyen herkese inancına bakılmaksızın açık olacaktır. Bunu vesile kılarak, ışıklarla bir araya gelip, lokmamızı pay edeceğiz. Bu önemli günümüzde dostlarımızda görmekten büyük onur duyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER