11. AVRUPA DERSİM KÜLTÜR FESTİVALİ FRANKFURT’DA

Dersîm‘e yakışan bir Dersîm Kültür Festivali olacağını duyuran Festival Tertip Komitesi, Festivalin ön hazırlıklarını tamamlayarak, kapsamlı ve Dersimin bütün değerlerini kapsayan festival proğramının netleştigini, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kamuoyu ile paylaşacağını ifade ederek, Dersimliler ve dostlarını çalışmalara aktif katılımaya davet etti.

Her yil geleneksel olarak düzenlenen Avrupa Dersîm Kültür Festivali bu yıl “Dilime, İnancıma, Doğama, Kültürüme ve Kimligime Dokunma “ “DERSİM YE MAO “ şiar’ı altında 24-25 Mayıs tarihlerinde Almanya`nın Frankfurt kentinde, bir önceki yıl yapılan alanda gerçekleşecek.

Soykırımlara, inkara ve asimilasyona karşı onursal bir duruş sergileyen bizler Avrupadaki Dersîmliler olarak tüm baskılara ve politikalara rağmen kimlik, inanç, dil, kültür, tarih ve gelenek değerlerini korumaya ve yaşatmaya olan kararlılık ile bu yıl 11. Dersîm Kültür Festivalini düzenliyoruz.

Dersimlilerin Birliği ve birlikte ortak mücadelesinin önemi bugün açısından çok daha aciliyet arzediyor. Dersim coğrafyası yıllardır yakılıp yıkılıyor, ekolojik-Siyasal, kültürel Soykırım hız kesmeden devam ediyor. Dersime yönelik saldırıların karşılanması birlikte ortak mücadele etmekten geçiyor bilinci ve ortak iradesi ile bu yılki Festival çalışmaları ele alınarak yürütülecek.

-Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA)
-Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF)
– 38 Dersim Soykırım Karşıtı Dernegi’nin birlikte düzenlemiş oldukları festivali bir çok Dersim, Alevi kurumu ile Demokratik kitle Örgütleri destekliyor.

Avrupa Dersim Kültür Festivali bir günlüğüne de olsa, Avrupadaki Dersimlileri bir araya getirecek , Dersim inancının, dilinin, kültürünün, tarihinin ve siyasal düşüncesinin yaşanıp, yaşatılmasına vesile olacaktır.
Dersime dair gelenekleri ve güzellikleri yaşatmak, geliştirmek ve kalıcı kılmak için bütün Dersimlileri hep birlikte bu anlamlı çalışmaya katılmaya davet ediyoruz !

Saffet Aris

http://www.alevihaberagi.com

EN SON EKLENENLER