Aydın Valiliği”nden Cemevi Açıklaması

Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı tarafından yıkım kararı verilen Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği binası hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı tarafından yıkım kararı verilen Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği binası hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde,  Didim İlçemizde bulunan cemevi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamu taşınmazlarına yapılan tecavüz ile imara aykırı yapılaşmalar la ilgili yapılan çalışmalar sonucunda; Didim de bulunan cemevinin de bu kapsamda kaldığının tesbiti üzerine, Kaymakamlıkça yapılan bildirim üzerine konu gündeme taşınmıştır. Kaymakamlığın söz konusu yazısı mevzuatla örtüşmeyen tüm yapılaşmalar için yazılmış rutin bir yazıdır. Tüm İnançlara saygılı ve eşit mesafede bulunan hukuk düzenimizin, bu çerçevede Valiliğimizin alevi vatandaşlarımızın kültürel ve inanç sembolü olan cemevine negatif bir bakışla, önyargılı olması, bu çerçevede olumsuz bir tutum sergilemiş olması düşünülemez. Valiliğimizce, cemevinin fiili konumunun mevzuata uygun hale getirilmesi doğrultusunda çalışmalar devam etmekte, konu yakından takip edilmektedir. Alevi vatandaşlarımızın her zaman olduğu gibi sağduyulu hareket etmelerini, konunun istismar malzemesi yapılmaması için duyarlı olmalarını beklemekteyiz” denildi.

Aydın Valiliği”nden Cemevi Açıklaması başlıklı ve Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı tarafından yıkım kararı verilen Didim Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği binası hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. özetli haberi okudunuz.

EN SON EKLENENLER