ABF 30 Eylül’de Ankara’da miting yapıyor!

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Yargıtay’ın cemevi kararına ilişkin, ”Yargıtay’ın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında vermiş olduğu karar ”DİB Fetvasının” bir sonucudur” dedi.

Özel, Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay 7. Dairesi’nin, cemevlerine ilişkin verdiği ”cami ve mescit dışında bir yerin ibadethane olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı” kararını eleştirdi.

…Alevi inancının Türkiye’nin toplumsal bir gerçeği olduğunu belirten Özel, ”Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvalarını bize dayatan TBMM Başkanı, egemenliği kayıtsız şartsız Diyanet İşleri Başkanlığı’na vermiştir. Yargının eşitlik terazisinde denge bozulmuş gözü inkardan yana bir adaletsizlik anlayışı hakim olmuştur. Yargıtay’ın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında vermiş olduğu karar ”DİB Fetvasının” bir sonucudur” diye konuştu. Malatya’nın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddilarına da değinen Özel, olayı yeni bir katliam girişimi olarak değerlendirdi. Özel, saldırganlar hakkında yasal bir işlem yapılmadığını, provokatörlerin elini kolunu sallayarak dolaştığını öne sürdü.

Haklarını almak için sokaklara ve meydanlara çıkacaklarını belirten Özel, 2012-2013 öğretim yılı başlangıcında okullarda ve Milli Eğitim Müdürlükleri önünde ”Laik, demokratik, bilimsel eğitim” için eylem yapacaklarını ve 30 Eylül 2012 Pazar günü Türkiye genelinden Ankara’ya yürüyerek Sıhhiye Meydanı’nda miting yapacaklarını kaydetti.

EN SON EKLENENLER