DAF; Alevi Bektaşi geleneklerine göre kaldırılmalıdır

Basına, kamuoyuna

 Neşet Ertaş’ın cenazesi

Alevi Bektaşi geleneklerine göre kaldırılmalıdır 

“Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk” diyerek “devlet sanatçılığı” ünvanını geri çeviren halkın ozanı Neşet Ertaş bugun hakka yürümüştür. Kendisi Alevi-Bektaşi geleneğinden gelen ozanımızdır.

Hakka yürümesi ile birlikte cenazesini nasıl kadırılacağı konusu Alevi toplumuna nisbet yapar gibi tartışma konusu haline getirilerek toplumumuzu bir kez daha rencide etme girişimi gündeme gelmiştir.

Alevi cenazelerini kaçırıp hanifi usullerine göre defnedilmesi son günlerde devletin sıkca başvurduğu bir durum olmatadır. Bu konu son zamanalrda medyada da sıkça gündeme gelmiş sen son olarak da, Neşet Ertaş usta bu politikaya kurban edilmek istenmektedir.

İzmir’ de hakka yürüyen Neşet Ertaş vasiyeti gereği Kırşehir’ de babasının ”avucunun içine” Alevi inacı gereği defnedileceği beklenirken devlet yetkililerinin müdahalesi, baskısını üstünde hisseden Ertaş ailesininde karşı çıkamaması, cenazenin devlet töreni ile hanifi mezhebine göre cenazenin kaldırlmasının gündeme gelmesi, devlet sanatcılığını bile kabul etmemiş değerli ozanımza ve Alevi inacına yapılacak en büyük hakarettir.

Bu konuda diğer Alevi Kurum ve Kuruluşlarımızın takınmış olduğu tavrı anlamlı buluyor, destekliyoruz.

Demokratik Alevi Federasyonu

Yönetim Kurulu

 

25 09 2012

EN SON EKLENENLER