“Eşit Yurttaşlık Mitingi” YARIN Ankara’da!

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) yarın Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge çok fazla sayıda kişi ve kurum destek veriyor.

Aralarında Arif Sağ, Ahmet Nesin, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Eşber Yağmurdereli, Fazıl Say, Genco Erkal, Halil Ergün, İlyas Salman, Kerem Alışık, Mazlum Çimen, Menderes Samancılar, Onur Akın, Sadık Gürbüz, Selda Bağcan, Selçuk Yöntem, Tarık Akan, Yaşar Kemal, Yavuz Bingöl, Yavuz Top gibi isimlerin olduğu çok sayıda sanatçı ve aydın da mitingi desteklediklerini açıklamıştı.

“Sanatın gücünü unutmadan birleşmeli ve beraberce yan yana durmalıyız. Buna en çok bugün ihtiyacımız var” diyen sanatçılar, farklı kültürlere tahammül, inanç özgürlüğü ve demokrasi vurgusu yaptıktan sonra “Bu miting senin içindir. Sen de katıl, güç ver, birlikte sesimizi yükseltelim. Sen yoksan, bir eksiğiz” diyerek, herkesi Sıhhiye Meydanı’na çağırdılar.

Mitingi düzenleyen kuruluşlardan, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz da, Alevilerin ekonomik, siyasal, kültürel ve inançsal yönden kuşatıldığı bir dönemde 7 Ekim’de Ankara Sıhhiye Mitingi’nde buluşanların Alevileri ret ve inkar politikalarına, uygulanan baskılara, savaşa güçlü bir şekilde “hayır” diyeceğini, demokratik ve laik bir Türkiye isteyeceğini” belirtti.

ABF Genel Başkan Yardımcısı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül ise, 7 Ekim Pazar günü Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak miting için hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek, mitinge on binlerce insan beklediklerini belirtti. Bülbül, “Mitinge, iki federasyona bağlı şubeler dışında 300-400 arası kurum katılacak. Yöre dernekleri mitinge destek verecek. Herhangi bir federasyona bağlı olmayan yerel dernekler de katılım gösterecek. Sol demokratik, toplumsal barıştan yana, temel özgürlüklerden yana bütün siyasi partiler mitinge destek verecek. Ayrıca DİSK ve KESK gibi emek örgütleri kitlesel olarak destek verecek” dedi.

Bülbül, Meclis’ten geçen tezkerenin siyaset hukuku ve ahlakı ile örtüşmediğini söyleyerek, “Bu anlamda biz tezkereye karşı da bir tepki oluşturmak amacıyla mitingimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Mitingimiz bu anlamıyla sadece Alevileri ilgilendiren sorunları değil, Türkiye’deki şiddet ortamını, açlığı, yoksulluğu da gündeme getirecektir” dedi.

EN SON EKLENENLER