Gül’ün Sivas Katliamı kararı Akit’i heyecanlandırdı!

Sivas Katliamı’nın zamanaşımı sürecinde en çok sevinen kurumlardan olan Yeni Akit, Gül’ün Sivas Katliamı’na ilişkin DDK’ya talimat vermesine de oldukça sevindi!

Katliam davasının yıllardır üzerini örten, katliamcıları askere alan, evlendiren, ehliyet veren ancak yakalamayan, sonunda zamanaşımı kararı vererek üstüne de “hayırlı olsun” diyen iktidar ve yandaş basın, DDK kararına ilişkin yaptığı haberlerle neyi amaçladıklarını da ortaya koyuyor.

Yeni Akit mutlu Yeni Akit gazetesi bugün Sivas Katliamı’na ilişkin yaptığı haberde, Gül’ün DDK’ya talimat vermesini büyük bir sevinçle karşıladı. Gül’ün aldığı bu karara tepki gösteren ve yargının bu konudaki sessizliğine dikkat çeken Alevi kurumlarını “kararı sulandırmakla itham eden” Yeni Akit, katliamcılara verdiği desteğin ardından şimdi de katliama AKP tipi çözüm bulunmasına destek sunmaya başladı.

Konuya ilişkin bir de köşe yazısına yer veren Akit “gazetesinde” Ali Karahasanoğlu imzalı yazıda yer alan şu çirkin ifadeler, hem DDK’nın misyonunu, hem de Akit’in katliamı nasıl aklanamaya çalıştığını ortaya koyuyor:

“Gerçeklerin ortaya çıkmasından mı korkuyorsun? Kendi arkadaşını vurup, dindarların üzerine atanların maskelerinin düşmesinden mi korkuyorsun?”

Gül’e çağrı yapan kurumlar… Yeni Akit’in destek sunduğu DDK araştırmasının başlaması için başvuran kurumların adı hiç de şaşırtırı olmadı. BBP, Türk Ocağı, Anadolu Gençlik Derneği, Kimse Yok Mu Derneği’nin de aralarında bulunduğu kurumların çağrısıyla inceleme başlatacağını duyuran Gül, bu konuda yıllardır mücadele veren Alevi kurumlarının taleplerini seyretmekle yetinmiş, katliamcıların avukatlığını üstlenen isimlerle aynı parti çatısı altında yıllarca mücadele etmişti.

Alevilerin yanıt bekleyen soruları Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Cumhurbaşkanı Gül’ün Madımak Katliamı için Devlet Denetleme Kurulu’na araştırma talimatı vermesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül’ün Madımak Katlimı’ndan “hadise” olarak bahsetmesine tepki gösteren Bülbül, Madımak’ta yakınlarını yitirenlerin dilekçeleri cevapsız bırakılırken BBP, Türk Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği gibi kurumların talebinin kabul edilmesine de dikkat çekti. Bülbül araştırma yapması gereken kurumun Devlet Denetleme Kurumu değil yargı kurumu olması gerektiğini belirtti.

İnceleme için başvuruda bulunan kurumlar arasında BBP, Türk Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği gibi kurumların bulunmasına atıfta bulunan Bülbül, tekrar incelenme yapılmasını için “başvuru yapan 114 sivil toplum kuruluşu”nun katliam hakkında geniş bilgi sahibi olduğunu kaydederek, “Bu ‘114 Sivil toplum kuruluşu’ neyin araştırılması için ‘başvuru’ yapmıştır? Siz Cumhurbaşkanı olarak neden katliamda yakınlarını yitiren ailelerle görüşmeyi kabul etmediniz?” diye sordu.

Zeynep Altıok Akatlı, Sivas Katliamı’na ilişkin BBP, Türk Ocağı, Anadolu Gençlik Derneği, Kimse Yok Mu Derneği’nin de aralarında bulunduğu kurumların çağrısıyla inceleme başlacağını duyuran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 18 soru yöneltti.

(soL – Haber Merkezi)

EN SON EKLENENLER