Alevi Örgütleri :”Yasağa Rağmen Maraş’ta Anmayı Yapacağız”

MARAŞ- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Erenler Kültür Derneği Maraş şubeleri, 23 Aralık’ta yapılacak mitingin yasaklanmasına tepki gösterdi, “Yitirdiklerimizi anmak için saat 13.30’da anmamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Alevi örgütleri, “Maraş Katliamı, 12 Eylül darbesine giden sürecin dönüm noktalarından biridir. Madem ki hükümet darbelerle yüzleşmeyi arzu ediyor, o zaman TBMM’de niçin bir araştırma komisyonu kurulmuyor. Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda Maraş Katliamı için özel bir başlık bile açılmaya ihtiyaç duyulmamıştır” diye belirtti.

Her zaman sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlikten yana tavır aldıklarını belirten Alevi örgütleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Tüm çağrılarımız buna yönelik oldu. Maraş olaylarını anma isteğimizin altında da bu nedenler vardır. Bizim Maraş’ta yaşayan Sünni kardeşlerimizle bir problemimiz yoktur. Biz olaylardan dolayı bu şehrin tüm insanlarını sorumlu görmüyoruz, bizler gerçek suçluların açığa çıkarılarak bu şehrin üzerindeki kara lekenin kaldırılmasını istiyoruz. Bu anlamda yapacağımız basın açıklaması önem taşımaktadır. 23 Aralık’ta bizler gelen misafirlerimizle Maraş’ta gelemeyen kardeşlerimiz bulundukları yerlerde 13.30’da 34 yıl önce kaybettiklerimizi birkez daha anacağız.”

EN SON EKLENENLER