Maraş Katliamı İçin Meclis Araştırılması İstendi

BDP İstanbul Milletvekili Tuncel Maraş Katliamı’nın tüm boyutlarının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 19-24 Aralık 1978 tarihlerinde gerçekleşen ve resmi olmayan beyanlara göre 500’e yakın kişinin yaşamını yitirdiği Maraş Katliamı’nın tüm boyutlarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

“Katliamların hesabının sorulmamasından bazı çevreler cesaret alıyor”
Önergenin gerekçe özetinde Tuncel, Türkiye tarihinde Maraş, Çorum, Sivas, Roboski gibi pek çok katliamların olmasının daha önce yapılan katliamların hesabının sorulmaması ve bazı çevrelerin bundan cesaret almasından kaynaklandığını belirtti.

“Katliamın sorumluları 34 yıldır bulunamıyor”
Maraş Katliamı üzerinden 34 yıl geçmiş olmasına rağmen sorumluluğu bulunanların ya hiç yargılanmadıkları ya da göstermelik davalarla beraat ettiklerini hatırlatan Tuncel, Maraş Katliamının unutulması halinde farklı kimlik ve inançtaki insanın yönelik tehditlerin artarak devam edeceğinin Roboski Katliamı’nda ve Alevi evlerinin işaretlenmesinde görüldüğünün altını çizdi.

Tuncel, “Maraş Katliamı’nı kimlerin planladığının ve hazırladığının ortaya çıkarılması, hedef olarak Alevilerin seçilmesinin nedenleri, katliamda kaç Alevi yurttaşımızın öldürüldüğü ve zarar gördüğünü ve sonrasında göç etmek zorunda kaldığının araştırılması, bu katliamın arkasındaki gerçek zihniyetin ortaya çıkarılması” gerekçeleriyle Meclis Araştırması açılmasını istedi

EN SON EKLENENLER