Alevilerden CHP’li Cebi’ye Tepki!

CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi’nin Seyit Rıza için “CHP nezdinde itibarı yoktur” sözlerine tepki gösteren PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Sen önce politik, tarihi ve kültürel itibar kazan da gel Akif Hamza Çebi” dedi.

ANKARA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi’in Seyit Rıza için “CHP nezdinde itibarı yoktur” sözlerine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Bülbül, Koçgiri, Dersim, Maraş ve Çorum katliamlarını Cumhuriyetin siyasi iradesinin yaptığını ve Seyit Rıza’yı cumhuriyetin iradesinin idam ettiğini belirtti.

Bülbül, “Biz Alevilerin cumhuriyetin kurucu iradesi olan Türk/İslamcılık ve inkarcılıkla sorunumuz var, bizim onurumuzu ve itibarımızı cumhuriyetin kurucu iradesi bize ihsan etmedi. Aksine onurumuzu, itibarımızı, inancımızı ve temel değerlerimizi elimizden alma politikası yürüttü” dedi.

Bülbül, CHP’li Çebi’ye şöyle seslendi: “Sen önce politik, tarihi ve kültürel itibar kazan da gel Akif Hamza Çebi. Değil Pir Seyit Rıza hakkında yorum yapmak kelam bile edecek durumda değilsin. Türk/İslamcı itibarın senin olsun. Biz katliamcılara inkarcı ve ırkçılara karşı destansı bir mücadele yürütüğümüz için onurluyuz. Sen devşirme aklın, cahil siyasetin ve Türk/İslamcılıktan doğan itibarınla yaşamaya devam et. İtibar devletin olanaklarına sığınarak TBMM kürsüsünde konuşmak değil dar ağacına giderken ‘Ben sizin oyunlarınızla başa çıkamadım bu bana dert oldu. Ben de sizin önünüzde eğilmiyorum bu da size dert olsun!’ demektir.”

CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi, TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri sırasında Seyit Rıza için yapılan “İadei itibar” tartışmasında “Cumhuriyet’in kurucu iradesiyle problemi olanların başkaları nezdinde itibarı olabilir ama CHP nezdinde itibarı yoktur. Olmayan itibarın iadesi diye de bir konu CHP’nin gündeminde bulunmamaktadır” demişti.

EN SON EKLENENLER