AABK; Paris’teki katliamı lanetliyoruz

Barış tek seçenek olmalı…

Fransa’nın Paris şehrinde faaliyet gösteren Kürt Enformasyon Bürosu’nda kimliği henüz belirsiz katiller tarafından canlarımızın katledilmesinin üzüntüsü içerisindeyiz. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’i katledenleri ve katliama neden olan tüm çevreleri lanetliyoruz.

Söz konusu suikastların Kürt sorununda barışa yaklaştığımız ve bölge halkının acılarının son bulacağına yönelik umutların yükseldiği bugünlerde gerçekleşmiş olması manidardır. Ayrıca şiddetten ve gözyaşından beslenen çevrelerin Türkiye’de sıklıkla sergiledikleri politik cinayetlerin Avrupa sıçramış olması, gelecek için gözden kaçırılmaması gereken önemli bir gelişmedir. Ortadoğu’da yakılan ateşin korlarının başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerine yayılması ile ilgili endişelerimizi birçok platformda dile getirmiştik. Emperyalist ülkelerin insanlığı hiçe sayan korkunç planlarını halklar üzerinde uygulamaya devam etmesi halinde acıların dinmesi mümkün olmayacaktır.

Eğer bu katliam, Fransız makamları tarafından aydınlatılamaz ise Fransa hükümeti başta olmak üzere tüm Avrupa töhmet altında kalacaktır. Avrupa’da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak bu cinayetlerin sorumluları yakalanıp, tüm karanlık bağlantıları deşifre edilinceye kadar davanın takipçisi olacağız. Ayrıca 12 Ocak 2013 tarihinde Paris’te yapılacak olan yürüyüşe tüm üye kurumlarımız ile birlikte katılacağız.

Başta bu katliamda hayatlarını kaybeden tüm canlarımızın aileleri ve yakınları olmak üzere, Kürt hareketine ve demokratik çevrelere başsağlığı dileriz…

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

Köln, 11.01.2012

EN SON EKLENENLER