BDP’den Başbakana Alevilik protestosu!

edibe_sahin_bdpTunceli Merkez Sanat Sokağı’nda düzenlenen ve Belediye Başkanı Edibe Şahin ile partililerin katıldığı açıklamada konuşan Merkez İlçe Başkanı Abdullah Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevilik ve Cemevlerine ilişkin konuşmasını eleştirerek,

“Alevilik bin yıllardır yaşanan ve yaşatılan bir inanç sistemidir. Cemevleri de Alevilerin inanç merkezidir. Buna başbakanın karar verme, yorum yapma; yargılama hakkı asla yoktur. Bu açıklama Alevilere ve Alevi inancına karşı bir saldırı ve saygısızlıktır. Başbakan bu ayrıştırıcı ve yok sayan tutumundan dolayı Alevilerden ve Türkiye toplumundan özür dilemelidir” dedi.

BDP olarak Alevilerin taleplerinin yanında olduklarını belirten Güler, “BDP olarak Kürtlerin hak ve özgürlüklerini savunduğumuz kadar ülkemizin bir zenginliği olan Alevi inancı üzerindeki baskı ve asimilasyona karşı haklarının savunucusuyuz.

Alevi yurttaşlarımızın haklarının da yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulmasının savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başbakanın yaptığı bu açıklamayı ve bu zihniyeti kınıyor, Türkiye’de yaşayan bütün halklardan ve inanç gruplarından özür dilemeye çağırıyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER