Aleviler Amerika’da Cem Yaptılar,Cemevi İçin Karar Aldılar

ABD PIR SULTAN ABDAL DERNEGI 3. YILI CEMI YAPILDI

Türk-Amerikan toplumunun Alevi üyeleri, Pir Sultan Abdal Derneği Amerika Şubesi’nin 3. kuruluş yıl dönümünde panel, cem ve konser programları organize etti.

Pir Sultan Abdal Derneği Amerika Şubesi’nin Başkanı Zeki Yeşilyurt, dernek için, ”Alevi kültürünü tanıtmak, Amerika’daki Alevi canlarla kültürümüzü yaşatmak için kurulmuş bir dernek” dedi.

New Jersey eyaleti Rochelle Park’ta düzenlenen cem etkinliğinde, Dertli Divani mahlası ile tanınan Alevi Dedesi Veli Aykut, Aleviliğin temel ve mistik yönlerini Amerika’daki Alevi vatandaşlara anlattı. Cem hakkında detaylı bilgilerin verilmesinin ardından Semah ile devam eden etkinlikte Amerika’da açılması planlanan ilk cemevi için de bağış toplandı.

New Jersey’de 2010 yılında kurulan Pir Sultan Abdal Derneği’nin 3 yıldır başkanlığını sürdüren Zeki Yeşilyurt, ”Bugün Amerika’da 3. cemimizi gerçekleştiriyoruz” diyerek, Amerika’da kendilerine ait bir mekana duyulan ihtiyacın had safhada olduğunu, en kısa zamanda bir cemevi açmak için harekete geçeceklerini duyurdu.
Alevi Dedesi Dertli Divani’nin ve ses sanatçısı Gülcihan Koç’un Alevi-Bektaşi nefesleri okuduğu cem toplantısında, Amerika’da yaşayan Alevi gençler de semah yaptı.

Gece sonunda, satın alınması planlanan cemevine gerekli fonu oluşturacak 40 gönüllü görevlendirildi.

EN SON EKLENENLER