Dersim”de bulunan kemikler Meclis’te!

dersimde-bulunan-kemikler-mecliste-432917h

BDP”li milletvekili Altan Tan, Dersim”de bulunan kemiklerin hangi yıllara ait olduğu ve kimlik tespitinin yapılıp yapılmadığını sordu.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Dersim’de yol çalışması sırasında bulunan kemiklere ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi verdi. Önergede, Dersim merkeze yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Kocakoç köyünün ormanlık alanında yol açma çalışmalarının ardından bölgede yaşayan köylülerin, toprak yüzüne çıkmış bir insana ait kafatası ile insan kemikleri bulduğu hatırlatıldı. 


Önergede, Dersim’de hem 1990’lı yıllarda birçok faili meçhul cinayetin işlendiği hem de 1937 yılında binlerce insanın katledildiğine işaret edilerek, şu sorular soruldu: “Bölgede yapılan çalışmalarda ortaya çıkan kemiklerin hangi yıllara ait olduğu tespit edilmesi için gerekli incelemeler yapılmış mıdır? Bu kemiklerin kaç ayrı kişiye ait oldukları ve bu kişilerin kimlik tespitleri yapılabilmiş midir? Kemiklerin çıktığı alanda başka kemiklerin olup olmadığı hakkında daha geniş çapta bir arama yapılması düşünülmekte midir?”

EN SON EKLENENLER