Akil İnsanlar Heyeti’nde Aleviler yok sayıldı

kemal

Akil İnsanlar Komisyonunda Alevi dernek ve federasyonlardan temsilcilere yer verilmemesine ilk tepki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül’den geldi. Bülbül yaptığı yazılı açıklamada, “Akil İnsanlar Heyeti”nin gerekli olduğunu belirtirken, burada Alevi temsilcilerinin yok sayıldığını, üstelik Alevilerin barış karşıtı şeklinde gösterildiğini ifade etti. Komisyonun eksik bileşenlerden oluştuğuna değinen Bülbül, Alevi dernek ve federasyonlarının Alevi toplumunu temsil eden bir irade olduğunu belirtti.

EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE ÇÖZÜLSÜN

Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle, eşit yurttaşlık temelinde çözüme kavuşmasının önemine vurgu yapan Bülbül, “Bu temel Alevi inancının bir gereği ve demokratik Alevi hareketinin soruna bakışıdır. Ama egemen güçler tarafından Türkiye ve Ortadoğu’da oluşturulmaya çalışılan

‘Yeni Yüzyıl Projesinin’ 20.Yüzyılın cilalanmış bir tekrarı olacağı kaygısını taşıyoruz. Bu nedenle aynı acıları ve katliamları yeniden yaşama olasılığını dikkate alarak demokratik güç birliği çerçevesinde toplumsal barış ve eşit yurttaşlık mücadelesini yükseltmek gerektiğine inanıyoruz” dedi. Aleviliğin, Diyanet İşleri Başkanlığı veya geleneksel Osmanlı anlayışıyla ifade edildiğini vurgulayan Bülbül, Türk-İslam inkarcılığıyla oluşan ırkçı yapının ortadan kaldırılmasının toplumsal barışın ertelenemeyecek şartlarından biri olduğuna dikkat çekti. Bülbül, “Akil İnsanlar Heyetinde bizleri yok sayan veya kendi Alevi’sini akil kabul eden zihniyet, inkarcıdır” dedi.

EN SON EKLENENLER