ÖDAD: Süreci destekliyoruz

odadÖDAD: Alevi-Kızılbaş felsefesinin gereği olarak süreci destekliyoruz

Özgür Demokratik Alevi Derneği (ÖDAD), PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısındaki “İslam kardeşliği” ifadesinin manipüle edildiğine dikkat çekerek
Bütün mücadele süreci boyunca bölgenin gericileşmesine karşı mücadele etmiş demokratik özgürlükçü bir hareketin bu şekilde suçlanmasının iyi niyetle yorumlanamayacağını kaydetti.

Özgür Demokratik Alevi Derneği (ÖDAD), PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır Newroz’unda okunan mektubunda yer alan “İslam kardeşliği” ifadesinin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Aleviler adına ortaya konan bazı görüşlerdeki garabet, insani temelde yaklaşımdan uzak anlayışlar; demokratik özgürlükçü düşünceden nasibini alamamış tarzı siyaset karşısında barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, demokratik ve özgürlükçü yaklaşımın tarafı olduğumuzu bir kez daha haykırmak istiyoruz” denilerek, “İslam kardeşliği” ifadesinin özünden koparılarak, manipüle edildiğine dikkat çekildi.

‘Alevileri korkutma siyaseti ile yedeklemeye çalışıyorlar’

“Dün televizyonlarda Alevilik İslam’dır demekte beis görmeyen manipülatörler bugün ‘İslam kardeşliği’ sözüne karşı Aleviliği Kürt özgürlük hareketinden koparma çabalarına niyetlidir” değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, bütün mücadele süreci boyunca bölgenin gericileşmesine karşı mücadele etmiş demokratik özgürlükçü bir hareketin bu şekilde suçlanmasının iyi niyetle yorumlanamayacağı kaydedildi. Alevi-Kızılbaş felsefesinin gereği olarak süreci desteklediklerini belirten ÖDAD, “Mesele açıktır, Ergenekoncu-ulusalcı Kemalistler bir kez daha Alevileri korkutma siyaseti ile yedekleme çalışıyorlar. Oynanan bu oyunun farkında olan bizler Sayın Öcalan tarafından yapılan barış ve demokratik siyaset çağrısını sonuna kadar destekliyoruz” denildi.

‘Hz. Pir’in sözünü yere çalıp mazlumun yanında yer almayanlar’

PKK Lideri Öcalan’ın çağrısının herkese, her kesime ve tüm halklara yönelik barış içinde yaşama çağrısı olduğunun dile getirildiği açıklamada, “Alevi felsefesinin temelinde barış ve demokrasi, hoşgörü içinde birlikte yaşama ilkesi vardır. Oysa silahlı mücadele yürüttüğü için Kürt Hareketi’ne -Alevilik adına- tavır alıp arasına mesafe koyanlar; şimdilerde ise Kürt hareketi barış masasına oturacak diye tavır alıp tepki gösteriyorlar. Bu ‘Alevileri’ biraz hatırlayalım: Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan haksızlıklarda Alevilik adına ahkam kesip, kendi ülkelerindeki kirli savaşa çıtını çıkarmayanlardır. Hz. Pir’in sözünü yere çalarak zalime karşı mazlumun yanında yer almayanlardır. Zalimin zulmüne kalbiyle bile buğzetmeyenlerdir. Kemalist oligarşinin inkar ve asimilasyon politikalarını Alevilere, Kürtlere ilericilik-devrimcilik olarak sunup zehiri bal diye yutturanlardır” ifadelerine yer verildi.

EN SON EKLENENLER