Adana’da Alevi evlerine ‘başınızı keseceğiz’ bildirisi

adana

Alevilerin yoğun olduğu Hadırlı, Mıdık, Sucuzade, Havuzlubahçe, Mirzaçelebi gibi mahallelerle kent merkezindeki Küçüksaat kesiminde, “Muaz El Hatip Taburu” imzasıyla önceki gün cihat çağrısı yapan, tehdit ve hakaretlerin yer aladığı bir bildiri dağıtıldı.

Bildiride, “Biz Allah yolunda cihat etmiş ve şehitlikle nasiplenmiş önderimiz Şeyh Muaz-El Hatip Taburu’nun askerleri olarak Eset ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Kâfire destek vermeyin. Allah yolunda olun. Yoksa başınız bedeninizden Allah yolunda kesilecektir. Sen Eset köpeğinin salyasında abdest alan kâfir, Suriye kutsal Sünni devletinin toprakları sizin dökülen kanlarınızla yunup arınacak. Yüce Allah’ın kolumuza vereceği kudretle hepinizin sonu yakındır” denildi.

Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğündeki Alevi dernekleri yasal işlem başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Özellikle Arap Alevi kesimini ve gençlerini kışkırtmaya yönelik bazı oyunların tezgâhlandığını biliyoruz” diyen CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş şöyle konuştu:

Konu güvenlik güçlerimizin takibinde. Bu aşamada tepki göstermek bu provokasyonu tezgâhlayan alçakların amacına hizmet edecektir. Tüm Alevi kesimini ve özellikle gençlerimizi sakin olmaya ve araştırmanın sonucunu beklemeye davet ediyorum.

EN SON EKLENENLER