Alevi dernekleri: Çözüm için hazırız

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, “Sürecin bitmesi, anaların ağlamaması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Demir, Yamanlar Cemevi’nde düzenlenen Alevi Kültür Dernekleri 2. Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğine ilişkin hazırlayacakları çözüm önerilerini tüm siyasi partilere sunacaklarını söyledi.

Yaşadıkları sıkıntıların çözümünde ortak hareketin önemine dikkati çeken Demir, “Alevilerden çok Alevi dostlarının süreci çok iyi takip etmesi lazım. Özgürlük, emek ve inanç konularında karşılaştığımız sıkıntılara Sünni dostlarımızın da sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

“Barış kelimesi kulağa çok hoş geliyor ama inançların yok sayıldığı bir ülkede barıştan söz edilemez. Türkiye’de kanlı bir savaş var. Kendi memleketlerimize korkarak gidiyoruz, çocuklarımızı götürürken çekiniyoruz. Terör yüzünden bölgedeki insanlar baskı altında. Sürecin bitmesi, anaların ağlamaması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Toplumun beklentisine katkı sunmaya hazırız.”

Toplum içinden akil insanlar seçerek 75 milyon kişiye haksızlık yapıldığını savunan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz yılmadan korkmadan, önümüzdeki sürecin çok önemli olduğunu bildiğimiz için her koşulda çok net tavır koyacağız ve bu sürece katkı koyacak, emek vereceğiz. Ama bunu hükümet ya da akil insanlar istiyor diye değil, Türkiye’de artık huzur ve barış içinde yaşanması için yapacağız. 20 milyon Alevi’nin inancını yok sayarak bu ülkede barış sağlayamazsınız. Topyekun barış sağlanacaksa bütün toplumların talep ve beklentilerinin masaya yatırılması gerektiğine inanıyorum.”

Demir, Alevilerin sorunlarının çözümünde sivil toplum kuruluşlarının desteklerini beklediklerini, demokratik yollardan haklarımızı alamamaları halinde meydanlara ineceklerini sözlerine ekledi.

EN SON EKLENENLER