Arguvan’lılardan barışa destek

arguvan_turkuBizler, toplumumuzun demokratik bir yönde gelişmesi için çaba gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, son gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyuyoruz.

“Kürt sorunu konusunda yürütülen görüşmeler, özlemini çektiğimiz barışın kapısını ciddi bir biçimde aralamıştır. Toplumun neredeyse bütün kesimlerinde farklı ölçülerde var olan güvensizliği, korkuyu, tedirginliği ve kaygıyı gidererek süreci ilerletmek  huzur ve güveni artıracaktır. Sürecin mümkün olduğu kadar şeffaf hale getirilmesi büyük bir ihtiyaçtır. TBMM’ den başlayarak, çözüme katkı sunabilecek bütün taraf ve kesimleri sürecin parçası haline getirmek demokratik, adil ve kalıcı çözümü kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.

Bizler bu doğrultuda atılacak  demokratik adımları, adresine bakmadan sahipleneceğiz. Hiç kuşku yok ki, bu büyük sorunun çözümü istisnasız herkese büyük sorumluluk ve görevler yüklemektedir. Bunun bilincinde olan ve yıllardır bu doğrultuda çaba gösteren insanlar olarak, geçmişten çıkarılan dersler ışığında herkesi bu zorlu büyük yürüyüşe katılmaya, destek olmaya, sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu yoldan yürüyerek barış ve refah içinde demokratik ve yeni bir Türkiye’ ye ulaşabiliriz. “

ARGUVAN VAKFI

ARGUVAN MERKEZ

ASAR GECEKONDU

BALLICA

BELLİKLER

ÇAYIRLI (AREKEL

ÇOBANDERE (ŞOTİK)

ÇAVUŞ

DOYDUM

ERMİŞLİ (ERDER)

EYMİR

GÖKAĞAÇ

GÖÇERUŞAĞI

İSAKÖYÜ

KARAHÖYÜK

KINIK

KONAKBAŞI (APASI)

KOYUNCU (GÜRGE)

KURUTTAŞ

KUYUDERE (MİNEYİK)

KOÇAK (MAMISA)

KÖMÜRLÜK

SÜLMENLİ (MASEV) VAKFI

SIĞIRCIUŞAĞI

YAZIBAŞI (NARMİKAN)

YAMAÇ (MİŞEDİ)

YAYIKLI (ÇİFLİK

YONCALI (BİRİK)

EN SON EKLENENLER