Alevi dernekleri saldırıyı kınadı

alevi-dernekleriHATAY’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar çeşitli Alevi sivil toplum kuruluşuları tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla kınandı.

Göztepe’deki Şahkulu Sultan Vakfı Külliyesi içinde yapılan basın açıklamasına Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Tural ile çok sayıda Alevi sivil toplum örgütünden yetkililer katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz “Bu katliam Ortadoğu’da pazar yaratmak, var olan olanakları kendi emperyalist çıkarları için kullanmak 21’inci yüzyılın sömürge konseptini oluşturmak ve bu amaçla Ortadoğu halklarını inanç topluluklarını savaşa, kanlı bir çatışmaya sürmek isteyenlerin işidir” dedi.

Hüsniye Takmaz, Reyhanlı’da 46 kişinin katledilerek insanlığa karşı suç işlendiğini ve bu katliamı kınadıklarını belirterek “AKP hükümetinin ve Başbakanın Suriye politikası, Aleviliği bir çatışma unsuru yapmak ve bunun üzerinden Alevilere bir AKP ayarı vermek üzerine kuruludur” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER