584 Alevi örgütünden Reyhanlı’ya çıkarma

hz_ali584 Alevi dernek ve federasyonunu temsilen 40 kişilik bir heyet, Reyhanlı’ya çıkarma yapıyor. Reyhanlı’da hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret edecek olan heyet, mezhep ayrılığına karşı itidal çağrısı yapacak.

Reyhanlı’daki 52 kişinin ölümü ile sonuçlanan çifte bombalı saldırının ardından bölgede mezhep ayrılığını provoke etmek için yürütülen kampanyaya Alevi dernek ve federasyonları bölge ziyareti ile karşı duruş sergileyecek.

Erdinç Akkoyunlu’nun haberine göre, 584 Alevi dernek ve federasyonunu temsilen 40 kişilik bir heyet Reyhanlı’da hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunacak. Aleviler ziyareti önemserken Hacı Bektaş Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy’un vereceği mesajların Aleviler üzerinde itidal için etkili olacağı dile getiriliyor.

Sakinlik ve duyarlılık zamanı

Reyhanlı’da saldırı sonrasında Alevi-Sünni çatışması yaratılmak istendiğini belirten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Kimse Aleviler ile Sünnileri karşı karşıya getirmeye çalışmasın. Büyük bir Alevi kitlesinin yaşadığı bölge Reyhanlı. Bir defa kaymakamlık, belediye başkanlığı, tabipler odası, sanayi odası, canını yitirmiş canları ziyaret edeceğiz. Herkesi sakin olmaya ve duyarlı olmaya davet edeceğiz” dedi.

Ölenler bizim canlarımız

Hacı Bektaş Dergâhı Postnişini Veliyettin Ulusoy’un verceği mesajların önemli olacağını belirten Geçmez, “Tam da bu noktada Türkiye’de sorunun bir Alevi Sünni sorunu olmadığını anlatmak istiyoruz. Saldırıyı yapanlar Aleviler değil, biz de tam bu noktadayız. Türkiye bir mezhep savaşına çekilmek isteniyor. Alevi yurttaşlar ile konuşacağız. Herkesi sakin olmaya ve duyarlı olmaya davet edeceğiz. Ölenler bizim canlarımız” diye konuştu.

BİZİ KİMSE KARŞI KARŞIYA GETİREMEZ

ALEVİ Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir de Aleviler ile Sünnileri kimsenin karşı karşıya getiremeyeceğini söyledi. Demir, “Barış sürecinin yaşandığı dönemde Reyhanlı’da yaşanan olaylar Alevi Sünni meselesini kaşımaya yönelikti. Alevi’si Sünni’si canlara başsağlığı dilemek istiyoruz. Ulusoy’u da birlikte götürüyoruz; herkes bir şey algılasın istiyoruz. Ziyaretin tek amacı dostluk elini uzatmak. Bu ülkede kirli eller hiçbir zaman durmadılar. Biz artık Alevi örgütleri, ne örgütlerimiz ne de Sünniler eskisi gibi değiliz. Herkes aklını başına aldı. Sünniler Alevileşmedikçe Aleviler Sünnileşmedikçe bu sorunu çözemeyiz. Orta Doğu’da birileri bu sorunu kaşıyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: STAR GAZETESİ

EN SON EKLENENLER