Alevi Örgütlerinden Greve Destek

İSTANBUL – THY ’de 13. güne giren grev nedeniyle Genel Müdürlük binası önünde bekleyen çalışanları, çeşitli Alevi derneklerinin üye ve yöneticileri ziyaret etti.

Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği ile Şahkulu Sultan Vakfı’ndan gelen üyeler Hava-İş’in Genel Müdürlük önündeki grev gözetleme noktasını ziyaret ederek, etli pilav ile ayran ikramında bulundular.

Gazetecilere konuşan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz grevde bulunan sendika üyeleriyle dayanışma halinde olduklarını söyledi. Takmaz, burada dağıttıkları “lokmaların” bir sevgi göstergesi olduğunu ifade ederek, “İnancımız gereği, sevgimiz ile hoşgörümüzü, inancı, etnik kimliği ya da siyasi görüşü ne olursa olsun insanlarla paylaşmayı, kendimize bir görev olarak görüyoruz. Onun için bugün buradayız” diye konuştu.

Hava-İş Sendikası Başkanı Ayçin de grevde olan işçilere verilen destekten dolayı memnuniyet duyduklarını anlatarak, “Bu dernek ve federasyonlarımız daha önce de THY’de işten çıkartılan 305 işçinin mücadelesinde de bizi yalnız bırakmamışlardı. Şimdi bu grevde de yanımızda olduklarını gösterdiler” değerlendirmesini yaptı.

EN SON EKLENENLER