Köprünün adı Alevileri ayaklandırdı!

Alevilerin çocuklarına bile ismini vermediği Yavuz Sultan Selim’in adının köprüye verilmesi sosyal medyada tepki yağdırdı.

Üçüncü Köprü’nün adına Alevilerin sevmediği Osmanlı sultanı olarak bilinen Yavuz Sultan Selim’in adının verilmesine Aleviler ayaklandı. Sosyal medyada pek çok dernek ve insan köprünün adı olarak Yavuz Sultan Selim’in adının verilmesi tepki toplandı.

Sosyal medyada, Yavuz Sultan Selim “Alevi-Bektaşi-Kızılbaş celladı” olarak nitelendirilip, Selim’in 40 bin Aleviyi katlettiğini iddia ederek bu köprüye adının verilmesi Alevilere hakaret olarak yorumlandı. Facebook’ta da onlarca Alevi grubu bu kararın yanlış olduğunu savunan açıklamalar yayınladı.

ALEVİLER YAVUZ’U NEDEN SEVMEZ?

Alevilerin çocuklarının ismine günümüzde “Yavuz” adını bile vermemelerine giden olay Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran Savaşı’nda Alevilerin yer aldığı Safevi Devleti sultanı Şah İsmail arasındaki yaşananlara dayanıyor. Yavuz Sultan Selim’in Anadolu’da yaşayan Alevilere de katliam uyguladığı hatta 40 bin kişiyi katlettiği iddiaları yüzünden Alevilerin Yavuz Sultan Selim’e kin beslediği biliniyor.

İşte sosyal medyadaki tepkiler…

-Üçüncü Köprünün adı manidar olmuş, döneme de uygun düşmüş: Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Alevi Toplumu bu konuda haklı olarak tepkili.

-Köprünün ismi Yavuz Sultan Selim olmus. Zamanin emperyalistlerini anan, onlara tapan, tarihte yasayan zavalli zihniyetin eseri.Utanc verici.

-Sabiha gökçen havaalanına inip yavuz sultan selimköprüsünden geçerek evine giden bi Alevi düşünün
Biri bombaladı biri kılıçtan geçirdi bizi

-“Ol bu köprüden gavur geçsin. Rum geçsin. Kürde nasip olmasın.” Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün girişine bunu yazarlar artık.

-3.Köprünün adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacakmış. Bu milyonlarca Aleviyi hiçe saymak demektir. Ayıptır, ayıp!…

-yavuz sultan selim köprüsüne yezidin ismini vermişler

-Yavuz Sultan Selim aslında Alevi öldürmemiştir. Alevilerin içinden bir grup, sırf Yavuz’u suçlamak için binlerce Aleviyi katletmişlerdir..

-3. Köprünün adı Yavuz Sultan Selim. Babasını devirdi, ilk Osmanlı halifesi; Alevi’leri dinsiz, kafir saydı, öldürttü. Hayırlı, uğurlu olsun.

-Yavuz Sultan Selim alevileri katleden padişah olarak tarihe geçti, Recep Tayyip Erdoğan da doğayı katleden padişah olarak tarihe geçecek…

internethaber

EN SON EKLENENLER