Ya özür dile, ya istifa et!

akgunduz_nlRotterdam İslam Üniversitesi önünde toplan HAK-DER’e bağlı  dernek üyeleri Akgündüz’ün son zamanlarda gerek yazıları ile gerekse söylemleri ile toplumsal barışı ve huzuru bozduğunu ifade ettiler.

İstanbul’da gerçekleşen Gezi olayları sonrası Prof. Ahmet Akgündüz’ün yayımladığı yazılarda Alevilere hakaret edildiği, ‘Alevilerden kız alınmaz, kız verilmez, pişirdikleri yenmez’ dediği dile getirilerek,   a, “Alevilere karşı kin, nefret ve aşağılama propagandası yürüten Rotterdam İslam Üniversitesi rektörü prof. Ahmet Akgündüz’ü insanlık adına kınıyor ve derhal görevinden alınmasını talep ediyoruz.” dendi.

Başta HAK-DER Başkanı Fethi Kıllı olmak üzere konuşmacılar,’ Ahmet Akgündüz’ün Alevilere yönelik sarf ettiği çirkin, çağdışı düşüncelerine tanıklık ettik. Akgündüz bu söylemiyle yetinmeyerek kendi adını taşıyan sitesinde, kendisince olması gereken kırmızı çizgileri tarif etmiş ve Aleviler hakkında “İslam’ın asimilasyonel” kaynaklı zihniyetin öncüsü olduğunu açıkça ilan etmiştir.  Biz Aleviler, Akgündüz’ün bu açıklamalarını İslam tarihinin akışından biliriz. Bu söylemin tarihsel işlevinde Alevilerin ötekileştirilmesi ve katliamlara maruz bırakılması yatmaktadır. Son çeyrek yüzyılın toplumsal pratiğinde yaşanılan Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi katliamları bu söylemlerle propaganda edilmiş ve eyleme dönüştürülmüştür. “ ifadeleri  yer aldı.

Akgündüz’ün  hizmet ettiği sistem tarafından devreye konulacak yeni ve daha büyük katliamların psikolojik alt-yapısını hazırlamakla suçlanırken , Ahmet Akgündüz’ün derhal görevinden alınması istendi.
HAK-DER Başkanı Kıllı, Akgündüz’ün alevilerden özür dilemediği  ve söylemlerine devam ettiği takdirde mahkeme kapılarında süründüreceklerini söyledi.  16 yıldır eğitim ve öğretim veren İslam Üniversitesi’nin  bu sene  Hollanda YÖK’ü tarafından tanınmasına da değinen konuşmacılar, Milli Eğitim Bakanlığından  IUR’ya maddi destek verilmemesi istendi.

İzzettin Doğan da nasibini aldı!
Rotterdam İslam Üniversitesi önünde gerçekleştirilen Akgündüz’e karşı protesto eyleminde  Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan da nasibini aldı. Cemevi ve caminin aynı bahçede bulunacağı bir yapının Fethullah Gülen cemaati ile ortak yapılacağını açıklayan Doğan, düzenin adamı, boyunduruk altına girmiş olarak nitelendirilerek, Aleviliği temsil etmek İzzettin Doğan ve onun gibilere kalmadı, denildi.

Rotterdam polis tarafından sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlemlenirken, protestocular türküler eşliğinde zaman zaman alkışlayarak, zaman zaman da  ‘yuh’ çekerek eyleme devam ettiler.  Hollanda Türk Basını’ndan  Sonhaber ve Multi TV ve Dünya Gazetesi’nin takip ettiği eylemi Hollanda’nın çeşitli Radyo, TV ve Gazetecilerinin çokluğu dikkatlerden kaçmadı.

Eylemciler, Hollanda Alevileri olarak ‘ tek ses, tek yürek’ olup seslerini duyurmak, güçlerini göstermek istediklerini defaten yinelerken, Alevilerin, sevgi barış, insan haklarına saygılı bir inanca sahip oldukları, tarihsel süreç içinde düzenli olarak katledikleri ve buna artık bir dur deme zamanı geldiği vurgulandı.  Daha sonra eylemciler olaysız bir şekilde dağıldılar.

Olay HAK-DER Başkanı Fethi Kıllı aracılığı ile  Hristiyan Demokratlar Partisi  ( CDA ) tarafından Hollanda Temsilciler Meclisine taşındı. Konu ile ilgili olarak IUR Rektörü Akgündüz bu sabah bir basın bildirsi yayınlayarak, Hollanda basınının ve bir takım insanların sözlerini çartırdığını ifade etti.

©SONHABER.NL

EN SON EKLENENLER