Alevilerden çağrı; Kobani direnişine katıl, vahşete dur de!

kobani-kinamaBasına ve Kamuoyuna

DAİŞ-İŞİD, Türk devletinin ,Kürt halkının ve Alevi Toplumunun taleplerini bastırmak için desteklediği, saldırttığı ve bastırma, sindirme aracı olarak kullandığı bir özel kuvvetidir.

Dikkat edilirse İŞİD ,sadece Türk devletinin düşman ve katli vacip gördüklerini katlediyor, Bunlar Kürtler ,Aleviler ve bölgedeki Şii- Hıristiyan kesimlerdir.

T.C nin AKP iktidarı tarafından her türlü desteklenen ,hatta bizzat kendi emekli generalleri ve özel istihbarat elemanları, özel timlerinin sevk ve idaresinde etkili olduğu bu Vahşet çetesinin Kürt ve Alevi düşmanlığı tesadüf değildir. Bu savaş eninde sonunda Türkiye’deki Alevilere de uzanacaktır. Bu gün ROJAVA-KOBANİ-ŞENGAL’e sessiz kalırsak, sıra   Alevilere geldiğinde ses çıkaracak kimse kalmamış olacak.

Aleviler yaklaşmakta olan tehlikenin farkına vararak hemen şimdi, bu İnsanlık düşmanı, vahşet çetesine karşı tüm imkanları ile harekete geçmelidir.

Dünyanın efendileri IŞİD çetelerine savaş açtık diyorlar. Bu koskoca bir yalandır. IŞİD eliyle Rojava devrimi bir kez daha Kobanê’de boğulmak isteniyor. İslam adına hareket ettiklerini söyleyen Türk ve Arap yönetimleri, sıra Kürtlere gelince  İslam kardeşliği maskelerini indirmekten çekinmiyorlar. Tarihte olduğu gibi bugün de bu zalimler topluluğu Kürtleri hiçbir zaman kendisinden saymadı.

İslam iktidarını Emevilerden alıp Abbasilere veren , Mazdeki Eba Müslimi Horasani sonradan Abbasi iktidarı tarafından katledildi. Haçlılara karşı İslamı kurtaran ve Kudüsü alanın büyük Kürt komutan  Selahattin Eyyubi olduğunu unutturdular. Kürtleri Şeytan’ın çocuğu olarak gören bu müslüman devletler ve ağababaları batılı güçler bölgenin her yerinde sözde IŞİD’e tavır alırken, sıra Rojava’ya gelince el eteklerini çekerek seyir ile yetinmektedirler.

Ama tüm bu ihanetlere rağmen Rojava halkı, Kobanê kantonuna yönelik IŞİD saldırılarına karşı  daha önce yaptığı gibi büyük bir kahramanlık ve direnişle yanıt veriyor.

Bir yandan çözüm süreci diyerek bizleri oyalayan AKP, Rojava sınırında bir tampon bölge kurma tartışmalarını gündemleştirmektedir. TC devleti el altından  kapsamlı savaş hazırlıkları yaparak çözümden ne anladığını ve ne amaçladığını göstermektedir. Bilinmelidir ki, TC’nin bütün kirli savaş yöntemleri ve komploları Şengal’da, Maxmur’da ve Kürdistanın her yerinde Kürdistan halkının kanramanca direnişine çarpacak ve tuzla buz olacaktır

Bizler Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) olarak başta Avrupa’daki Aleviler olmak üzere dünyanın her yerindeki Alevileri Kürt halkının bu şanlı direnişini sahiplenmeye ve karanlığın yarasaları IŞİD çetelerine karşı bulundukları her alanda mücadeleye çağırıyoruz. Kobane kazanırsa hepimiz kazanacağız, Kobane kaybederse bölgenin tüm mazlumları ve ilericileri kaybedecektir. Türkiye ile sınırdaş olacak bir IŞİD’in bir sonraki hedefinde Aleviler vardır.

Bugün Kobane’de direnen yiğit Kürt gençliği insanlığın kurtuluşu için, bölgemizin selameti için savaşmaktadır. Burada kazanan tüm bölgede kazanacaktır. Batılı güçler buradan Kürt direnişinin direncini sınıyorlar ve kendilerine yalvarmamızı bekliyorlar.  Onların bu beklentilerini kursaklarında bırakmalıyız. Artık Kürt halkı ve bölgenin tüm devrimci dinamikleri birleşerek bir üçüncü seçeneğin mümkün olduğunu ve yaşayabileceğini Rojava örneğini yaşatarak dosta düşmana göstermelidir.

FEDA olarak, Kobanê kuşatmasını boşa çıkartmak, Rojava devrimini büyütmek için başta Aleviler olmak üzere Kürt, Türk, Arap, Fars, Êzîdî, Laz, Çerkes, Ermeni, Süryani ve tüm diğer halklardan ezilenleri Kobanê direnişini aktif olarak desteklemeye, bizzat bu direnişe katılmaya çağırıyoruz. Şengal’den Kobaneye bu kahramanca direniş ve yaşatmak zorunda olduğumuz Rojava devrimi hepimizindir. Kürdistan halkının direnişe katılma çağrısı da bizedir. Bölgemizin tarihini halklar adına bugünden harekete geçersek biz yazacağız. Öyleyse hemen harekete geçmeliyiz. Çünkü  yarın çok geç olabiir.

Demokratik Alevi Federasyonu olarak Tüm Alevileri Avrupa  ve Türkiye’de gerçekleştirilen Kobane ile dayanışma etkinliklerinde aktif yer almaya ve Alevi gençliğini Kobanede yürüyen direnişe bir seferberlik ruhuyla doğrudan katılmaya çağırıyoruz.

DEMOKRATİK ALEVİ FEDERASYONU

EN SON EKLENENLER