Aleviler Kobanê sınırına gidiyor

20140925_130206 Heyeti taşıyan araç Kadıköy’de polis tarafından engellenmeye çalışıldı

Levh-i Kalem Alevi Fikir Topluluğu ve Alevi Bektaşi Federasyonunun çağrısı ile Alevi Pirlerinin öncülüğünde oluşturulan heyet Kobanê sınırına doğru yola çıktı. Yapılan açıklamanın ardından, İstanbul’dan Kobane’ye doğru yola çıkan heyeti taşıyan araç Kadıköy’de polisin engellemesiyle karşılaştı.

Çağrıcılar, yaptıkları açıklamada “IŞİD terör örgütü ve arkasındaki güçlere karşı, masum ve mazlum Ortadoğu ‘nun ötekileri sayılan halkların yanında olduğumuzu bildirmek için biz Aleviler Kobani sınırına yürüyoruz” dedi.

20140925_130450(0)Açıklamada, Alevilerin ve Ezidilerin katledilmesiyle devam eden, kadim orta doğu halklarına tek tip bir şeriat dayatan, Rojava gibi bir demokrasi alanını yok etmeye çalışan ve giderek Türkiye’ye sıçrama olasılığı yüksek kanlı bir savaşla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın ardından İstanbul’dan Kobane’ye doğru yola çıkan heyeti taşıyan araç, Kadıköy’de polisin engellemesiyle karşılaştı. Alevilerden oluşan heyet, polisin herhangi bir gerekçe göstermeksizin aracın Kadıköy’den çıkışını engellediğini belirtti. Heyet uzun bir bekleyişin ardından yola çıkan heyete Ankara’dan da Alevi kuruluşlarının temsilcileri katılarak Kobane sınırına doğru yola çıkacak.

aleviler_kobani

EN SON EKLENENLER