PSAKD Elbistan şubesi kuruldu

Açılış töreninin Muharrem Ayı’nda yapılması planlanıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Elbistan Şubesi kuruldu. Alevi büyüklerinin fikirleri de alınarak oluşturulan Şubenin açılış töreninin Muharrem ayı ile Maraş Katliamının yıldönümüne yakın bir zamanda yapılması planlanıyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Önder Aydın Tv 10’a yaptığı açıklamada, Ethem Durak öncülüğünde sürdürülen başvuru sürecinin tamamlandığını ve ardından genel merkez olarak şubenin açılmasına karar verildiğini söyledi.

Elbistan’ın Demircilik Mahallesi’ndeki Demircilik Kültür Merkezi içerisinde yer alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Elbistan Şubesi’nin başkanı ise Hacı Temur oldu. Şubenin çalışmaları ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz kuruculardan Ethem Durak, çevrede alevi örgütlenmesinde bir boşluk olduğunu ve derneğin bu boşluğu kapatmaya yönelik bir ihtiyaçtan doğduğunun altını çizdi. Bölgede yer alan diğer alevi örgütlerinin şubeleri ile de ilişki içerisinde olacaklarını söyleyen Durak, “Bütün Elbistan’a faydalı olmak, birlikte hareket etmek istiyoruz. Derneğin kuruluş çalışmalarında birçok Alevi büyüğümüzden de fikirler aldık. Gençlik örgütlenmesini yaptık, kadın örgütlenmesini de oluşturmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Dernek, kurulduğu günden bu yana,  yaz döneminde yapılan çevre festivallerine büyük oranda katılım sağladı. Demircilik Mahallesine Pir Sultan Abdal’ın adının verildiği bir çeşme yapılmasına da öncülük eden dernek geçtiğimiz günlerde bir de panel düzenledi.

Derneğin açılış töreninin, Muharrem ayı ile Maraş katliamının yıldönümüne yakın bir tarihte, bütün demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla yapılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

EN SON EKLENENLER