Bir düş uçurun Suriye’nin Alevi çocukları hatrına

HAYRİ TUNÇ

Yar Ali yaradan Ali / Cana can katan Ali…

Alevilik inancında ölüm en büyük günahtır. İnsan öldürmenin, yalan söylemenin, hele ki bir çocuğun canına kast etmenin cezası, Alevilik inancına göre “Düşkün” ilan edilmektir. “Düşkün” ilan edilen, cemaatten, toplumdan, insanlardan uzaklaştırılır, cenazesi yıkanmaz, dualanmaz, düğününe giden olmaz, sevinci de, hüznü de hep tek yaşamak zorunda kalır.

Düşkün kişiye yaklaşmak düşkün olmaktır.

İslam inancına göre, çocukları katletmek, onların canına kast etmek dinden çıkartmakla cezalandırılır. Dinden çıkartılan, toplumdan da, cemaatten de çıkartılmış olur.

Şimdi biz, 47 Alevi çocuğunu katleden, kendini saklayan bu insanları hangi dine, hangi inanca göre yargılayacağız?

Halen gözlerimin önünde o çocukların kanlı çantaları. Halen gözlerimin önünde o çocukların daha bir kaç gün önce çekilmiş, tertemiz gözleriyle gökyüzüne baktıkları fotoğrafları.

Unutmayın diyedir bu sözlerim. Unutmayın diyedir bu yalvarışlarım. O çocukların sizin çocuklarınızdır, o kanlı çantaları siz taşıyorsunuz.

Türkiye Arap Gençliği, Sveydiye ve İstanbul’da eş zamanlı olarak o güzel gözlü çocukların hatrına balon uçurttular. Uçurtmaların tellere takılmadığı, balonları çocukların uçurttuğu bir dünya özlemiyle. Sizde, olduğunuz yerde hergün bir balon uçurtun gökyüzüne, o çocuklara verilmek umuduyla.

…….

Cennet Kuşları!
1 Ekim 2014 tarihinde Suriye Humus Kentinin İkrime mahallesinde Yeni İkrime ilkokulu önünde cihadçı çeteler tarafından gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda  47 çocuk hayatını kaybetti  120den fazla insan yaralandı!
Bugün cihadcı çeteler tarafından katledilen  47 çocuğu anmak için buradayız! Hiçbir Siyaset ve Savaş çocuk öldürmeyi meşrulaştıramaz! Hiçbir dava bir ilkokula bombalı eylem yapıp yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocukları öldürecek kadar canice olamaz. Başta Suriye olmak üzere, Filistin’den Kürdistan’a Ortadoğu savaşların son bulması gerekmektedir. Bu savaş devam ettikçe daha nice canlarımız yitip gidecektir. Biz burada hükümetin savaş politikasına karşı olduğumuzu haykırmak için, savaşa dur demek için toplandık.
Eli kanlı canilerin canlarına kıydığı 47 çocuğu
47 cennet Kuşunu
47 Can parçamızı anmak için buradayız!
Oyunları yarım kalmış onbinlerce savaş mağduru çocuk için bu balonları gökyüzüne bırakıyor mumlarımızı yakıyoruz!

Dear birds of heaven
In 1 october 2014, 2 bomb attacks had been done by the jihadists near by a school in Ikrime city of Homs. 47 children died more then 120 people got injuried. Today we are here to memorialise these 47 children killed by jihadists. Not any policy and war can legalize killing children! Not any thought can be so felonious to protest by bombing a school full of children between 6 and 12 age. All the middle east wars should end. If the wars continue, it is clear that more and more people will die. We are here to say that we are against to the policy of war of the government, stop the war.
We are here to memorialise 47 children killed in that school,
47 birds of heaven.
We are here to send the balloons to the sky for thousands of war weary children, who couldn’t finish their games, and light candels.

في أول يوم من شهر تشرين الأول استهداف الجهاديين الإرهابيين، الأطفال أثناء خروجهم من تجمع للمدارس في حي العكرمة في مدينة حمص السورية بي تفجرين و استشهاد 47 طفل.
اليوم نحن اجتمعنا في اسطنبول و أنطاكية لإحياء زكري اطفال حي العكرمة بإطلاق بالونات.
و نرفع صوتنا ضد الحروب.
و ضد الحكومة التركية يلي تدعم الجهاديين و حرب الجهاديين علي سوريا و شعبها المقاوم

EN SON EKLENENLER