Zülfikar Gazetesinden Kobani İçin Özel Sayı

“Yezitlere karşı Hüseyni duruş”

Alevi cephesinin önemli gazetelerinden Zülfikar; Alevi Pirleri, dedeler ve kurum önderlerinin Kobani ile ilgili görüşlerini paylaşan bir özel sayı çıkardı.

Günümüzün Yezitlerine karşi Kobanide Hüseyni duruş manşetiyle çıkan gazetede Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Alevi Kütür Vakfı,Garip Dede dergahı,Özgür Demokratik Alevi Derneği ve birçok kurumla birlikte, Alevi düşünce insanları da IŞİD zulmüne dikkat çektiler.

Alevi Bektaşi Federasyonu Fevzi Gümüş, Zülfikar’a verdiği demeçte: “IŞİD’in saldırıları karşısında kendi öz savunmalarını oluşturan Kobani halkını selamlıyorum derken, Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı genel Başkanı Ercan Geçmez’de Aleviler olarak Kobani halkının yanında olacaklarını belirtti.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, AKP’nin IŞİD’le birlikte hareket ettiğini, Alevilerinde bunun farkında olduğunun altını çizerken Özgür Demokratik Alevi Derneği eşbaşkanı İmam Balsever Kobaninin yeni bir Kerbela olmaması gerektiğini vurguladı.

Gazatenin özel sayısında görüşlerini ifade edenlerden Garip Dede dergahı Başkanı Celal Fırat “Gün IŞİD’de karşı, Kobaninin yanında olma günüdür” tespitini yaparken ayrıca eski Bakanlardan Ziya Halis, Kamil Ateşoğulları, Kemal Bülbül, Şükrü Yıldız ve Dede Baki Düzgün’le birlikte birçok Alevi önderi de görüşlerinde Kobani halkının direnişini selamladıkları belirttiler.

Öte yandan Alevi dünyasına yeni bir gazete daha dahil oldu. 12 adıyla yayın hayatına başlayan gazetenin genel yayın yönetmeni Vedat Kara gazetenin çıkışıyla ilgili verdiği demeçte
“Alevilerin sesi olmak için çıktıklarını hiç birini dışlamadan Alevilerin değişik süreklerini, değişik renklerini yansıtacaklarını” iddia etti.

Kara ayrıca Alevileri, çıkan tüm kendi gazetelerini sahiplenmeye çağırdı.

EN SON EKLENENLER