İmam Hüseyin’i mürşit bilenler

Muaviye soylu, Yezit huylu zihniyetin oyunlarına gelmeyelim! Yolunuzu Hak; Erenlerinizi pir û pak bilelim. Kerbela için yapılacak en anlamlı ibadet; Yurdumuzda ve bölgemizde katliam yapan cani sürüsüne ve bunların destekçilerine karşı onurluca direnmek ve mücadele etmektir! Şahı Şehidan İmam Hüseyin’in Yezit’le davası bitmedi! Ne zaman HALKLAR ÖZGÜR, İNANÇLAR EŞİT OLUR ve EMEK HAKKINI ALIRSA Şahı Şehidan İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri şad û handan olacak!

Kerbela Katliamını yapan zihniyetin güncel temsilcileri Şengal’de, Ninova’da, Kobanê’de, Türkiye’de Gezi elemlerindeki katliamda iş başındalar! Yezitler iş başındaysa, zulüm ve katliama karşı Şah Hüseyni Kerbela’nın yolunda Paramaz Kızılbaş olan Suphi Nejat Ağrınaslı gibi canlara aşk olsun! Hak ve hakikat yolunda can baş verenler Şahı Şehidan İmam Hüseyin’e yoldaş olsun. İmam Hüseyin’i mürşit bilen erenler, canlar, yarenler; Kutbül Hakikat İmam Hüseyin istese saltanatın, zevk û sefanın alasını yaşardı. Ama o Hakkın ve hakikatin aşığıydı. Hak aşkıyla esrik olanlar zalime biat etmezler. Mazluma yaren olurlar.

Hakikatte Aleviler yas tutar

Yası Kerbela Hak, adalet, eşitlik, özgürlük için Hak ile Hak olanlar aşkına tutulan bir yastır. Kerbela; himmet ve kerametin erdeminden alınan cesaretle zulmat ordusuna karşı durabilmektir! Kerbela Katliamı İslam tarihindeki en büyük kırılmadır. Kerbela katliamı Muaviye düzeninin Ortadoğu’da İslam’ı kullanarak emirlikler, şeyhlikler şeklinde devletleşmesine giden yolu açmıştır.

Yası Kerbela’nın adı “Muharrem Ayı” Değildir. Muharrem Ayı içinde 12 günlük bir matem dönemidir. “Muharrem Ayı“ tabiri “Ramazan Ayı”na benzetmek amacıyla İslam/Sünnileştirme için söylenen bir kavramdır. Hakikatte Aleviler YAS TUTAR ve yasın bir gereği olarak; Yemek, içmekten, ve eğlenceden uzak dururlar. Ki dört yanımız kan emici çetelerle çevrilmişken eğlence neyimize! Yası Kerbela; Şahı Şehidan İmam Hüseyin’in Kerbela’da sır olması aşkına, Hak için Hakka Yürüyen Yarenleri aşkına tutulan bir yastır. Hakikat aşkına Kerbela şehitleri gözyaşı dökenlere aşk olsun! Lakin Yası Kerbela; Dövünme, yırtınma, ağlayıp, sızlama gösterisi değil, zalimin zulmüne karşı erdemli bir bilinçle direnme gerçeğidir. Yası Kerbela; Mazlum, masum ve mağdurların, zulüm ve tecavüz tehdidi altında inleyen kadınların; açlığa, susuzluğa, yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilen çocukların ve bütün bu zulüm, katliam alemine karşı direnen, ben insanım, haklarım var! İnsanca eşit ve özgür yaşamak istiyorum diyenlerin ibadetidir! Yası Kerbela himmet, keramet, merhamet aşkına adalet özlemi için tutulan yastır.

Kobanê’, Şengal, Ninova, Gezi…

Yası Kerbela’nın anlamını idrak edenler; Zalime, ezene, sömürene karşı dururlar. Ey Şahı Şehidan İmam Hüseyin’i MÜRŞİT BİLENLER; Muaviye soylu, Yezit huylu zihniyetin oyunlarına gelmeyelim! Bu düzen kirlenmiş, çürümüş, kokuşmuştur! Zulmat aleminin efendileri tarafından cilalanan yalan, dolan, yağma, talan ve katliam düzenidir. Tam da Şahı Şehidan İmam Hüseyin aşkıyla cuşa gelmenin, Ya Şahı Merdan Ali, Ya Xızır diyerek mazlumlar ve masumlar aşkına mücadeleye girmenin günüdür. Yası Kerbela “Aç ve susuz kalmak”tan ibaret olmayıp güncel olarak Kobanê’de, Şengal’de, Ninova’da, Gezi Eylemlerinde Hak için Hakka yürüyenlerin mirasını ve davasını sürdürmektir.

Pir Seyit Rıza darda sır olmadan önce zulmat aleminin efendilerine “Evledı Kerbelayız, bi hatayız!” deyişini özellikle seçerek söyledi. Evladı Kerbela olmak biyolojik olmaktan öte inançsal, yaşamsal bir tercihtir. Çünkü Evladı Kerbela olanlar zalime boyun eğmez, zulme ortak olmazlar. Pir Seyit Rıza, Alişer ve Zarife Ana da Şah Hüseyin’i Kerbela’nın yolundan gitmiştir.

Yolumuzu hak, Ulumuzu Pir û Pak bilelim! Hak ve Hakikat yolunda yürüyelim. Şahı Şehidan İmam Hüseyin’i mürşit bilenlere aşk olsun! Şahı Şehidan İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için yas tutanlara mateme girenlere aşk olsun. Yolumuz Hakkın ve hakikatin; Şahı Merdan Ali’nin Yolu olsun! Cümle mazlumları, canilere karşı yaşamı savunan ve direnenleri, evi barkı talan edilip göç etmek zorunda kalanları Hak saklasın, Xızır Beklesin, İmam Hüseyin Yoldaşı olsun…

Yası Kerbela/Kerbela Matemi

Masum û Paklar için;
21, 22, 23 Ekim 2014…
Fatma Ana için;
24 Ekim 2014 Cuma
Şahı Şehidan İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için,
Şahı Merdan Ali ve Hak için Hakka yürüyenler aşkına;
25 Ekim 2014 Cumartesi ve 5 Kasım 2014 Çarşamba…
Erenler Canlar; Hakikatte “Aşure Günü” Kerbela Mateminin 10. günüdür. Ancak; Gelenek olduğu üzere 12 günlük yas/matemin sonrasında;
Şahı Şehidan İmam Hüseyin ve Kerbela’da şehit olan yarenleri aşkına Aşure kaynatılır ve Hak aşkına pay edilir.
Aşure Günü 5 Kasım 2014 Çarşamba günü başlar.
Çok geciktirmemek kaydıyla 5 Kasım 2014’ü takip eden 15 gün içinde Aşure kaynatılabilir…
Aşuremiz “Tatlı” değildir.

İmam Hüseyin ve Kerbala şehitleri için Hak ve hakikat aşkına kaynatılan ve pay edilen bir lokmadır. Aşk ile…

 

EN SON EKLENENLER