1 Kasım “Dünya Kobanê Günü”

Dünyaca tanınmış aydın ve siyasetçilerin çağrıyla dünyanın dört kıtasında 1 Kasım saat 14.00’da yapılacak Kobanê direnişine destek eylemleri için geri sayım başladı. Amedli yurttaşlar,

Dünya Kobanê Günü de ilan edilen 1 Kasım’da yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Çok sayıda uluslararası aydının çağrısını yaptığı “Dünya Kobanê Günü” olarak ilan edilen 1 Kasım’da yapılacak eylem, etkinlik ve yürüyüşlere ilişkin hazırlıklar devam ederken, Amed’li yurttaşlar verilecek olan mesajın iyi okunması gerektiğini ifade etti. Yurttaşların görüşleri şöyle:

Yavuz Gökhan: İnsanım diyen herkesin bu konuda duyarlı olması ve kimin elinden ne geliyorsa yapması gerekiyor. Herkes 1 Kasım günü Kobanê için alanlara çıkmalı.

Veysel Güneş: Kobanê’de bir halkın çığlığı var. Bu çığlık bizi de derinden etkiliyor. Toplumun tamamının bu dayanışmaya katılması gerekiyor. BM ve AB ülkeleri de bu direnişe yeterli desteği vermeli.

Erdal Tekdemir: Kobanê’ye yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı 1 Kasım’da alanlarda olacağız. Bunu sadece 1 Kasım ile de sınırlandırmayacağız. Bu bir starttır. Böyle bir direniş ile demokratik bir tepki çözüme dönük olarak ortaya koyulmalıdır.

Baran Bozboğa: Tüm halkın 1 Kasım’da duyarlılık ile kesinlikle eylemlere dahil olması gerekiyor. Çünkü Kobanê direnişi demek, dünyada diğer ülkelerde ezilen tüm kesimlerin de uyanışı demek olacaktır.

Ebru Ersan: Kobanê’de asıl amaç Kürtlere karşı soykırım yapmak. Kobanê’yi desteklemek için herkes bir çatı altında toplanmalı. Biz 1 Kasım eylemselliklerinin yanında olacağız.

Ramazan Güler: Bugün dünyada Kürt halkının çıkarlarına karşı bir ittifak var. Bu çeteleri de buraya toplayanlar zaten bu dünya ülkeleridir. Rojava ve Şengal’e saldırılarının amacı nedir? Kürt halkının suçu ne? Kürt halkı el ele vererek saldırılara ortak cevap vermeli.

Gülfidan Akgül: Kürt halkı ve dostları bugün Kobanê’ye destek vermekte. Biz gençler olarak da her zaman Kobanê direnişinin yanındayız. 1 Kasım’da da Kobanê için sesimizi daha gür şekilde yükselteceğiz.

Yılmaz Öztemel: Kürdistan’ın bir bütünüdür Kobanê. Hiçbir zaman bizden koparılamaz. Oradaki bir gelişme bizi etkiler. Kobanê halkının çektiği acılardan kurtulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

/kurdistan24

EN SON EKLENENLER