Sayısız Alevi açılımlarına bir yenisi ekleniyor

“Bu çabalar tepkilerin sonucudur”
Başbakan Davutoğlunun Muharrem ayı içerisinde kamuoyuna duyuracağı bildirilen yeni alevi açılımı kurumlarda heyecan yaratmıyor.
Başbakan Davutoğlunun Kurmaylarıyla yaptığı  3 saatlik toplantıdan sonra karara vardığı anlaşılan  açılımda Cemevlerinin ibadethane sayılması, dedelere maaş verilmesi, cemevlerinin ihtiyaçlarının devletçe karşılanması ve bir üniversitede Alevi kürsüsünün kurulması var.
Hükümetin aldığı bu kararları önümüzdeki günlerde Alevi temsilcilerle görüşeceği öğrenilirken, kurumlar açılıma temkinli yaklaşıyor.
Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP’nin açılım yapacak kapasitesinin olmadığını ve bu çabaların alevi toplumunun sürekli eylemlerinin bir sonucu olduğunu söyledi.
Demir:”  Bu çabalar, Devletin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararları sonucunda zor duruma düşmesini engellemek içindir.  Ancak Alevilerin sorunlarında odaklaşmadıkça bir sonuç getirmiyecektir” dedi.
Yeşilkent Pir Sultan Derneği kurucularından  Sezgin Kartal ise “İktidar Alevi sorunlarının çevresinde oyalanıyor.Dedelere verilecek olan  maaşlarla ya da sadece bir üniversitede alevi kürsüsü kurmakla alevi sorunlarını çözemez. Aleviler bütün inançlar gibi karşılanmadıkça ve iktidarın bilinçaltı alevilere karşı olan önyargılar temizlenmedikçe sorunun çözülmesi palyatiftir.

EN SON EKLENENLER