Alevilerden CHP Belediyesine protesto

Aydın Büyükşehir belediyesinin Alevilere karşı olumsuz tutumunda ısrar etmesi nedeniyle bir araya gelen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Tahtacı Kültür Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Cem Vakfı Dernek’lerinin temsilcileri ve üyeleri belediye önünde basın açıklaması yaparak bu tutumu protesto ettiler.
Dernekler adına konuşan Aydın Alevi Güç Birliği Platrom sözcüsü Rıza Akdeniz, alevilerin bir çok sorunu olduğu belirterek Cumhuriyrt Halk Partili büyükşehir belediyesinin bu sorunlara duyarsız kaldığını söyledi.
Cem evlerinin mücavir alana dahil edilmesi için 5 yıldır beklediklerini ifade eden Akdeniz, “Cem evleri 5 yıldır mücavir alanda değildi büyükşehir oldu hala mücavir alana giremedi, ne zaman gireğini merak ediyoruz. Aynı belediye yerel seçimler öncesinde Maraş katliamı sanıklarından birinin adını katliamın olduğu hafta bir parka vermişti. Bu zulüm değil de nedir?” dedi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim çalışmaları sırasında dağ köylerinde, “beni Kürtlere ve Alevilere muhtaç etmeyin. Alevileri ve Kürtleri benden uzak tutun” diyerek oy istediğini belirten Akdeniz, ” Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanının, Alevilerin sorunlarını görmemezlikten gelmesi yetmezmiş gibi, bizim için kutsal olan Muharrem ayında da geleneklerimize uygun olmayacak şekilde iftar yemeği göndermesi bize hakarettir” ifadelerini kullandı.
Eylem nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube ekipleri alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

EN SON EKLENENLER