Anafatma sular altında kalmayacak

 
Dersim’de, Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yapılması planlanan Kaletepe Barajı ve HES projesinin iptal edilmesi üzerine Dersim Barosu’na bağlı dava avukatları bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Dersim Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul ile kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan Av. Özgür Ulaş Kaplan, Munzur Milli Park üzerinde, Anafatma ziyaretinin olduğu bölgede yapılması planlanan Kaletepe Barajı ve HES projesinin iptali için açmış oldukları davanın olumlu sonuçlandığını belirtti.

Kaplan, Munzur Vadisi’nde yapım aşamasına gelen 4 HES projesinin mahkemelerce iptal edilmesinin en büyük gerekçesinin geçmiş yıllarda baraj projesi hazırlanırken hukuksuz nedenler gösterilmesi ve ÇED muafiyeti olduğunu söyledi. Kaplan, “Bu mahkeme kararı ile birçok ziyaret yerimiz ve kutsal mekânımız da kurtulmuş oluyor. Bu da Alevi inancı açısından son derece olumlu bir durum ve karardır” diye konuştu. Kaplan, Ovacık ilçesinden Munzur Milli Park alanına kadar 4 baraj projesinin daha olduğunu ve bu barajların da iptal edilmesine ilişkin dava açıldığını aktardı.

Mahkemenin, ÇED olumlu kararı alınmadan bu projelerin hayata geçirilmeyeceğini kesin bir kararla belirttiğinin altını çizen Kaplan, “Munzur Vadisi’nde bir daha herhangi bir baraj projesinin onaylanacağını hiçbir şekilde düşünmüyoruz.” dedi.

EN SON EKLENENLER