Dersim halkından Bahçeli “seferine” tepki


Dersim ismine bile tahammül edemiyorum diyen Bahçelinin 28 kasım’da Dersime gidecek olması başta Kent meclisi olmak üzere birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.
Başbakan Davutoğlunun ziyaretini eleştiren ve Seyit Rıza şahsında dönemin mağdurlarına “terörist” ithamında bulunan MHP genel Başkanı Bahçeli Dersim’e gidecek olması kentte huzursuzluk yarattı. Dersimliler bu sefere tepki göstererek “Bahçeli ırkçı ve katliamcı söylemleriyle Dersime gelemez.” dediler.

Dersim Belediye eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Bahceli’inin Dersim seferini eleştirerek şunları belirtti. ” Dersim acılarına hakaret eden birini kentimizde görmek istemiyoruz.” dedi. Bul,Bahcelinin Dersim yaraları üzerinden siyaset yapacak kadar ırkçı biri olduğuna da işaret etti.
Bahcelinin bu seviyesiz diliyle neden Dersime geldiğini merak ettiklerini belirten Bul, “sizi öldürdük ve iyi ettik”diyen birini kentimizde istemiyoruz” diyerek Bahçelinin tutumuna tepki gösterdi. Bul ayrıca “Dersime sefer yapmaya hazırlanan bir ırkçı buradan zafer elde edemeyeceğini bilmelidir. Geçmişimiz bunun kanıtlarıyla doludur” dedi.

Kent Meclisinden Avukat Barış Yıldırım’da Bahçeliyi Dersimde istemediklerini belirterek “1937-38- ve 39’da yapılanların net biçimde soykırım olduğunu, belgeler ve tanık anlatımlarından bunu anlamanın mümkün olduğunu söyledi.
Yıldırım “Bahçelinin, Seyit Rıza ve yoldaşları nezdinde Dersim’lilerin acılarına kahkaha attığını, bu hakaretin 38 soykırımı kadar acıtıcı olduğunu” belirtti.
Maraş, Sivas, Çorum gibi birçok katliama imza atan ırkçı yaklaşımın ardılı olan bu şahsın Dersim soykırımındaki hukuksuzluğu görmemezlikten gelmesi iflah olmadığının kanıtıdır” diyen Yıldırım ” 1 yaşında ki çocukların, yaşlıların ve kadınların öldürülmesini alkışlayan birinin ahlaken de suç işlemiş olduğunu söylemek istiyorum dedi”

EN SON EKLENENLER