Milli Eğitim Şurasında skandal karar

Antalya’da Milli Eğitim Şûra’sı skandal öneriler ve kararlar alınmaya devam ediyor.
Şura’da Eğitim Bir Sen’in Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, ‘Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi’ dersinin kaldırılmasına ilişkin önerisi Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubu komisyonunda gündem dışı bırakıldı.
Komisyon kararına, öneri sahibi Eğitim Bir Sen’in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tepki gösterirken, Eğitim-Sen temsilcisi kararı olumlu bulduklarını söyledi.
Şurada ilginç bir karara daha imza atıldı. Toplantıda, Osmanlı Türkçesi’nin liselerde zorunlu ders olarak okutulması oy çokluğu ile kabul edildi. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ise liselerde Osmanlıca’nın zorunlu olarak okutulmasına tepkili.

19. Milli Eğitim Şûrası’nda ayrıca, “Ortaokullara açık öğretim açılması” ve “Meslek liseleri tarzında ortaokulların açılması” gibi skandal öneriler de getirildi.
Eğitim Bir Sen dışındaki eğitim sendikalarının yoğun itirazları sonucu toplumsal bir sorun olan kız çocuklarının okula gönderilmemesini kolaylaştıracak ve çocuk işçiliği meşrulaştıracak olan söz konusu iki öneri de reddedilerek Genel Kurul’a gönderilmedi.

MİLLİ EĞİTİM ŞURASI’NDA SKANDAL KARARLAR
İlkokuldan sonra 2 yıl hafızlık eğitimi için ara verilebilecek
Bunun yanında, oturumda öğrencinin ilkokulu bitirmesinin ardından, hafızlık eğitimi için okuluna 1 yıl ara vermesi yerine, 2 yıl ara verip sınavlara da girme hakkı tanıyan öneri ise kabul edildi.
AİHM’in Türkiye’de zorunlu din uygulaması kararlarına rağmen Şurada daha önce, Genel Kurul’a gönderilmek üzere, “zorunlu din derslerinin 1, 2 ve 3. sınıflarda öğretilmesi”, “Değerler eğitimi” adı altında peygamber hayatı ve yemek duasını konu alan ders önerisi ve “Karma eğitimin kaldırılması” gibi öneriler ihtisas komisyonundan geçmişti.

EN SON EKLENENLER