Milli Eğitim Şurasında Aleviliğe yer yok

Antalya’da yapılan 19’uncu Milli Eğitim Şurası dört gün boyunca tartışılan gündem maddelerinin Genel Kurul’da görüşülmesinin ardından sona erdi. Ancak şurada alınan kararlara tepkiler yükseliyor.

9. Milli Eğitim Şurası Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararlardan bir, ilkokul bir, iki ve üçüncü sınıflarda zorunlu din dersinin verilebilecek olması. Şurada, Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programında Aleviliğe ilişkin içeriğin geliştirilmesi önerisi ise reddedildi.

Liselerde ise zorunlu din dersi saati 1’den 2’ye çıkarılabilecek. İki saate çıkarılması öngörülen bir diğer ders grubu ise görsel sanatlar ve müzik dersleri. Eğitim-Sen zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması için itirazda bulundu ancak bu öneri şurada kabul edilmedi.

Şurada alınan tavsiye kararlarından bir diğeri ise hafız olmak isteyen öğrencilere ilişkin. Karara göre, hafız olmak isteyen öğrenciler ortaokula başlamadan, bir yerine iki yıl eğitime ara verebilecek.

Şurada Turizm liselerinde kokteyl dersi kaldırılabilir kararı alındı. Ve Turizm meslek liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kararın ardından kaldırıldı. Bunun yanında Kutlu Doğum Haftası, Muharrem ayı ve Aşure Günü, belirli gün ve haftalar kapsamına alınabilecek.

Trafik Güvenliği ve İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi derslerinin haftalık ders çizelgesinden kaldırılması yönünde tavsiye kararı alındı. Bu derslere ait konuların Sosyal Bilimler ders müfredatına aktarılmasına karar verildi.

EN SON EKLENENLER