“Zorunlu din dersi kaldırılsın, gerici eğitim istemiyoruz”

                                                                   

Alevilerin zorunlu din dersine oturma eylemleri 11. haftasında devam ediyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Erzincan ve Malatya’da alanlara çıkan Aleviler, gerici eğitim istemediklerini dile getirdiler.

İstanbul Kadıköy’de yüzlerce kişi Zorunlu Din Dersine, eğitimin gericileştirilmesine, hak ihlallerine, Aleviliğin ve Alevilerin asimile edilmesine karşı Kadıköy Altıyol’da 11. kez oturma eylemi gerçekleştirdi.
Saat 13’te bir araya gelen Aleviler adına bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama ve semah dönülmesinin ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi üyeleri ve yöneticileri, zorunlu din derslerine dikkat çekmek için her hafta yaptıkları oturma eylemlerine İnönü Parkı’nda devam etti. “Zorunlu din dersleri kaldırılsın AİHM kararları uygulansın” pankartının açıldığı eylemde, “Zorunlu din derslerine hayır” ve “Din ve vicdan özgürlüğüne evet” dövizleri taşındı.

Kitle adına bu haftaki basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Güneş Arslan yaptı. Açıklamada, AİHM kararı doğrultusunda zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerine ibadethane statüsünün verilmesi istendi.

Alevilerin Eylemine destek veren Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz de Eğitim Şurasında, ilkokul 1, 2 ve 3. Sınıf öğrencileri için  de zorunlu din dersi kararı alınmasına tepki gösterdi.

Ankara, İzmir, Erzincan ve Malatya’da da sürdürülen oturma eylemlerinde zorunlu din dersinin kaldırılması için hükümet bir kez daha uyarıldı.

 

 

EN SON EKLENENLER