“Aleviler için eylem vakti”

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-6 Aralık’ta Antalya’da düzenlenen 19’uncu Eğitim Şûrası’nın yankıları sürüyor. Din dersinin zorunlu olmaktan öte, ilkokul 1’inci sınıfa kadar indirilecek olmasına karşı harekete geçen Alevi kurumları büyük mitinge hazırlanıyor. Kurumlar 8 Şubat 2015’te 1 milyon katılımcıyla İstanbul’da zorunlu din dersine karşı miting yapacaklarını açıkladılar. Alevi kurumlar ayrıca bir haftalık okul boykotu da yapacaklarını belirttiler.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Dernekleri Federasyonu ayrı ayrı yaptıkları açıklamada “İktidar bu dayatmadan vaz geçene kadar demokratik haklarımızı kullanarak sürekli eylemde bulunacağız.” Dediler.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Müslüm Doğan “Şûra öncesi ve sonrası zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedik. Ancak gelinen noktada, okullara mescit açılması, zorunlu din dersinin 1’inci sınıfa indirilmesi gibi durumlarla karşılaştık. Buna karşı sessiz kalmamız beklenemez. Bu nedenle ilk kez  bütün Alevi kurumları bir araya gelerek büyük bir eylem gerçekleştireceğiz” dedi.

Alevi Dernekleri Federasyonu başkanı Rıza Eroğlu ise İktidarın dayatmalarına sessiz kalmayacaklarını ve zorunlu din derslerinin iptal edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, artık eyleme geçme vaktinin geldiğini belirtti.

Alevi Bektaşi Federasyonu da bir çağrıda bulunarak bütün duyarlı kesimleri 8 şubat büyük İstanbul mitingine beklediklerini ve devamında bir hafta çocuklarını okula göndermeyerek boykotu büyütmeleri çağrısı yaptı

EN SON EKLENENLER