Biritanya Alevi Federasyonu: “Zorunlu din derslerine karşı mücadeleyi destekliyoruz”

 

 Britanya Alevi Federasyonu, 19. Eğitim Şurası kararları ile ilgili bir açıklamada bulundu.  İnançların bağımsız ve vicdani olduğu sürece kutsal olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “BAF olarak, Türkiye deki Alevi örgütlerinin zorunlu din derslerine karşı yürüttüğü mücadeleyi destekliyoruz.” Denildi.

Açıklamada, AKP’nin hükümet ve devlet avantajını kullanarak Aleviler başta olmak üzere, tüm farklı kesimlere din ve dil dayatması yapmasının bir İnsan hakkı ihlali olduğuna dikkat çekildi.

Aleviler için fetva yazan ve Osmanlı devletini yönlendiren Şeyhülislamların günümüz Türkiye eğitimine verebileceği olumlu bir örneğin olmadığı da belirtilen açıklamada, “Avrupa ülkelerindeki okullarda verilen din bilgisi dersleri, tüm yaşayan dinler hakkında genel bilgilendirme çerçevesindedir. Türkiye deki Okullarda ise Din kültürü adı altında, farklı isimlerle sadece Sünnilik öğretilmektedir. Zorla kabullendirme Osmanlı’da bile tutmamıştır. Kadimden bu yana medeniyetler barındırmış bir coğrafya’da bugün de bu maya tutmaz.” Denildi.

Açıklamada, BAF olarak, Türkiye deki Alevi örgütlerinin zorunlu din derslerine karşı yürüttüğü mücadelenin desteklendiği belirtilerek, “Eşitlik ve özgürlük için verilen emeklere saygı duyuyoruz. Antidemokratik uygulamalara karşı mücadele eden canların yanındayız.” İfadeleri kullanıldı.

EN SON EKLENENLER