Ötekilerin hikayesi ‘Kitap-The Book’

Alevi olduğunu uzun süre çevresinden saklayan film yapımcısı ve fotoğrafçı Demet Adıgüzel’in, yıllar sonra köklerine doğru çıktığı keşfi beyazperdeye taşıdığı ‘Kitap-The Book’ filminin Türkiye galası yapıldı.

Film yapımcısı ve fotoğrafçı Demet Adıgüzel’in, ‘ötekiler’in hikâyesini Alevi kimliği üzerinden anlattığı ‘Kitap The Book’ adlı kısa filminin galası önceki akşam istanbul’da Levent Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşayan 34 yaşındaki Adıgüzel, uzun yıllar çevresinden Alevi olduğunu sakladığını, ancak ardından kökenine dair daha önce keşfetmediği detayları keşfettiğini ve ‘Kitap’ filminin ortaya çıktığını söyledi.

Adıgüzel, “Türkiye’den ayrıldıktan sonra, bazı şeylerden kaçtığımı fark ettim ve kendi iç yolculuğuma başladım” dedi. Adıgüzel’in kendi seslendirdiği bir türkünün de yer aldığı ‘Kitap’, Hollanda, İstanbul ve Tokat’ta çekildi.

‘ALEVİLİĞİ TANITMAK iSTiYORUM’
“Türkiye’de Alevilik çok bilinmiyor” diyen Adıgüzel, “Ben Aleviliği tanıtmak istiyorum, çünkü insanlar birbirini tanıdıkça önyargılar bitecek” diye konuştu. 2014 Kanada Uluslararası Film Festivali’nde ‘Film Yapımcılığında mükemmellik Ödülü’nü alan ‘Kitap’, 2014 Rotterdam Kırmızı lale Film Festivali’nde de gösterilmişti. Adıgüzel, “İnsanlar filmde kendilerinden bir şeyler buluyor, çünkü herkesin ‘öteki’ olmakla ilgili anıları var” dedi.

haberturk

EN SON EKLENENLER