Şükrü Yıldız “milletvekili adayı değilim”

Basına ve Alevi kamuoyuna;

Bildiğimiz gibi Türkiye yeni bir seçim sürecine girmiş bulunuyor. Tüm kesimler gibi Alevi kamuoyuda bu seçimlerde nasıl bir tutum takınacağını tartışıyor. Alevilerin sorunlarını gündeme alacak seçim programlarının ortaya çıkması için çaba harcıyor, seçimlerde kendilerini ifade edecek adaylarında lsitelerde yer almasını da istiyor.

Alevi kurumlarının bu çalışmasını ömesiyor ve destekliyorum. Alevilerin her yerde ve alanda kendilerini kendileri olarak temsil etmesi gerektiğini düşünüyor ve bu mücadelenin bir parçası olarak kendimi görüyorum. Alevi temsiliyeti üzerinden farklı yerlerden aday olan çok sayıda arkadaşımız var. Bunların Alevilerin sorunlarını meclise taşıyacağından hiç şüphe duymuyorum. Bu arkadaşlara desteğmiz sürecektir.

Bize yönelikte değişik yerlerden adaylık önerileri geldi. Bu öneriler elbeteki çok kıymetli ancak şu anda içinde bulunduğum kurumda olmanın Aleviler açısından çok daha yararlı olacağını düşündüğümden, şahsım olarak hiç bir yerden, hiç bir siyasi partiden aday değilim. Bulunduğumuz kurumlardaki çabamızın Aleviler için daha yararlı olacağını biliyorum. Alevilerin bizden beklentisininde bu olduğunu düşüyorum.

Adaylık konusunda teveccüde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Şükrü Yıldız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri