Remzi Akbulut: Aleviler HDP’ye sempatiyle bakıyor

Remzi Akbulut, Alevilerin HDP’ye sempatiyle baktığını söyledi. Akbulut, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede ‘Alevilerin oyu HDP’ye kayıyor’ açıklamasını kabul etmediğini söyledi.

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, ‘Kazanımlarımızı biraz daha rahat alırız.” diyerek Alevilerin HDP’ye sempatiyle baktığını söyledi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in,CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ya gerçekleştirdiği ziyareti de değerlendiren Alevi Vakıflar Başkanı Akbulut, “Doğan Demir’in gidip Aleviler adına orada konuşmasını kabul etmiyorum.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile yaklaşan 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler sürecinde Alevilerin taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gerçekleştirdi. Doğan Demir’in, ziyarette Alevilerin talepleri hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi vermenin yanında Alevi oylarının HDP’ye kaydığını dile getirdiği iddia edildi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyareti ve bu ziyaret esnasında Dağan Demir’in Alevi oylarının HDP’ye kaydığını söylemesini Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, Haber Kıta’ya değerlendirdi.

İşte Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut’un o açıklamaları;

“DOĞAN DEMİR ALEVİLERİ TEMSİL ETMİYOR”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Alevi Vakıfları Federasyonu olarak bu ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu ile kimin görüştüğüne bakmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, Alevileri temsilen biriyle görüşmemiştir. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile görüşmüştür. Doğan Demir, bir federasyonumuzun bir bileşenimizin bir üyesidir. Herşeyden önce Doğan Demir alevileri temsil etmiyor. Federasyonumuz bunu dışlamış durumda. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı olarak, Doğan Demir’in gidip aleviler adına orada konuşmasını kabul etmiyorum.

“HDP’YE SEMPATİ DUYAN İNSANLARIMIZ VAR”

– Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in Kılıçdaroğlu’na Alevi oyları HDP’ye kayıyor dediği kamuoyuna yansıdı. Sayan Demir’in açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Alevi oyları HDP’ye mi kayıyor?

Evet oylar HDP’ye kayıyor. HDP’ye sempatiyle bakılıyor. Kazanımlarımızı biraz daha rahat alırız diye sempatiyle bakan insanlarımız var. Böyle bir olay da var. HDP’ye sıcak bakan bir kesimimiz var. Bunu da yansımamak lazım. Doğan Demir’in söylediği de yalan değil doğrudur. Ama Doğan Demir’in gidipte Aleviler HDP’ye kayıyor demesi Alevileri temsilen yetkili bir ağız değil.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE BİZLERLE İLGİLİ KİM NEYİ KOYAR BUNA BAKIN OYUMUZU ONA GÖRE VERECEĞİZ

– Alevi vatandaşları olarak seçimlerden beklentileriniz nedir? Hangi partiyi destekleyeceksiniz?

Seçimlerde yaklaşık üç muhalefet partisine ve iktidar partisine bizler Türkiye’nin çatı kurumu olan Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekler Federasyonu ki Doğan Demir’de bu bileşenlerimizin bir üyesidir. Meclis’te grubu bulunan partilere taleplerimizi içeren bir dosya verdik. Seçim beyannamesinde bizlerle ilgili kim neyi koyar buna bakarak sonra kime vereceğimizi oturup bakacağız.

HİÇ BİR PARTİDEN BİZİM MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ YOK

– Herhangi bir partiden milletvekili adayınız var mı?

Hayır. Bizim bir milletvekili adayımız ne HDP’den ne CHP’den ne MHP’den ne de AK Parti’den var. Bizim milletvekili adayımız olmaz. Biz siyaset üstü bir kurumuz. Aday olan arkadaşlarımız tabi ki vardır. Onların kurumlarımızdan ilişkisini kesmişizdir. Eğer aday olacaksanız bu kurumlardan ilişkinizi kesin gidip aday olun demişizdir. Biz siyaseti kurumlarımızın içine sokmamaya özen gösteriyoruz.

EN SON EKLENENLER