Partiler Üstü Alevi Parlamento Grubu Çalışmaları Başladı

Londra’da partiler üstü meclis grubu olarak da adlandırılan, partiler üstü Alevi parlamento grubu kurulması için çalışmalar başlatıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasında gerçekleştirilen Alevilik grubu kuruluş çalışmalarına İngiltere İşçi Partisi Londra milletvekili Joan Ryan öncülük ediyor.

Britanya Alevi Federasyonu başkanı İsrafil Erbil, Londra Enfield belediye Meclis üyeleri Nesimi Erbil, Suna Hurman, Güney Doğan, Haydar Ulus’un yanı sıra çalışmalara Britanya Alevi Federasyonu yöneticileri de katıldı.

İngiltere parlamentosu partiler üstü grupların, İngiliz parlamentosu tarafından belirtilen kurallara uygun olması gerekiyor. İngiliz parlamentosu tarafından yapılan kayıt işleminin ardından karar, parlamentonun internet sitesi tarafından duyuruluyor.

İngiltere parlamenter yapısına göre kurulan partiler üstü gruplar çok geniş bir yelpazeye sahip olmakla birlikte, konu ve içerikleri açısından zengin bir çeşitliliğe sahip. Partiler üstü grupları oluşturan milletvekilleri ve lordlar’a parlamento dışındaki kişi ve kuruluşlar ile kendi grupları hakkında çalışma yürütmeleri için değerli bir fırsat sağlıyor

İngiltere Vakıflar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay aldığı karar ile İngiltere’de Aleviliğin tek başına bir inanç olduğu ve Cemevlerinin ise Alevi inancının ibadethanesi olarak kabul edilmişti.

EN SON EKLENENLER