Cem törenine baskın: Kur’an’da yeri yok

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Adana Şubesi’nde yapılan cem töreninin ardından 6 provokatör “Kur’an’da böyle bir ibadet yok” diyerek binayı bastı.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Adana Şubesi’nde yapılan cem töreni sonrası ellerinde Kur’an ile gelen 6 kişi, “Cem töreninin İslamiyet’te yeri yok” diyerek baskın düzenledi.

Adana Merkez Seyhan ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Şubesi’nde 28 Ocak akşamı düzenlenen cem töreni bittikten ve ceme gelenlerin çoğu ayrıldıktan sonra binaya ellerinde kur’an bulunan 6 kişi geldi.

İkisi sakallı bu kişiler, içeride kalanlara Kuran-ı Kerim’i göstererek, “Cem töreninin İslamiyet’te yeri yok. İslamiyet bu değil. Kur’an’da böyle bir ibadet şekli yok” dedi. Ardından 6 provokatör herhangi bir fiziki müdahale olmadan koşarak binadan ayrıldı.

Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, dernek binasındaki güvenlik kameralarınca da görüntülenen eylemle ilgili gerekli şikayetlerde bulunduklarını söylerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EN SON EKLENENLER