Vicdanımızın sesini dinleyelim, direnelim

Nuray Bayındır/İrfan Dayıoğlu

Son yılların en büyük katliamı Cizre’de yapıldı. AKP faşizmi bu katliamla ne kadar pervasızlaştığını, akıldışılaştığını bir kez daha gösterdi. Bizler günlerdir çığlık çığlığa yardım bekleyen bu insanlara ulaşılıp kurtarılmaları için elimizden geleni yapamadık.  Bu devleti yönetenlerde ar ve namus olmadığını bildiğimiz halde etkili eylem biçimleri hayata geçiremedik. Bundan dolayı istemeden de olsa işlenen bu insanlık suçuna ortak olduk.

Yaşanan büyük bir vahşettir. Katledilen insanlıktır, vicdandır. Vicdanımıza sahip çıkamadık. Ölenlerin bedenlerinde kurşun izi olmadığı söyleniyor. Yanmış ceset fotoları yayınlanıyor. 60 yaralı insanı diri diri yakarak öldürdükleri anlaşılıyor. Bu katliamı yapanlar dün Madımakta onlarca insanımızı yakanlarla aynı kişilerdir. Bunlar can almaya kodlanmış insan suretinde robotlardır. Bunlardan vicdanlı olmalarını beklemek gaflettir. Biz gaflete düştük. Sokakları süresiz işgal edemedik. Dünyaya bu insan çığlıklarını duyurmada yetersiz kaldık. Erdoğan faşizminin batılı emperyal güçlerin desteği ile hareket ettiğini göremedik.  Çılgınlaşan Erdoğan’ı durdurmak için etkili eylem biçimleri geliştiremedik.

Elbette bunları söylerken suçun sadece bizde olduğunu söylemiyoruz. Elbette suçlu faşist AKP devleti ve onun destekçisi sözde insani değer sahipleri batılı kapitalist devletlerdir. Onlar için önde gelen ülke çıkarlarıdır.  Onlar için insani değerleri savunmak eğer ekonomik çıkar getirecekse anlamlıdır.

Bu katliam bir milattır. Kürtler ile Türklerin arasındaki son bağı koparma eylemidir. Bundan sonrası tufandır. Bir halkı top yekün imhayı göze almış çakal sürülerine dur diyemezsek tarih bizi affetmez. Halkların birleşik gücü karşısında

Eyy AKP faşistleri devlet kere sizin vicdaniza tükürürüyoruz. Günlerdir iki bodrum katına sığınmış 60’a yakın yaralıyı katlettiniz. Buyrun Türklüğünüzle, büyüklüğünüzle, yenilmezliğinizle övünün çakal sürüleri, leş yiyiciler. Yaralı sivil insanları katledip PKK’li yaptınız. Sizde bir milim kadar ahlak, ar ve namus kalmamış, unutmayın bu yaptığınız son katliam ile Kürt halkı ile olan son bağı da kopardınız. Şimdi ne kadar sevinip, Kıvanç duysanız ve duvarlara ‘Ne mutlu Türküm diyene ‘ diye yazsanız azdır.

Katletmek belki size yetmez. Gidin o binalara Türk bayrağını da asın ki övüne övüne bitiremediğiniz bayrağınızın kırmızısının nereden geldiğini herkes görüp bilsin.

Ey faşizme çanak tutan medya yalakaları, faşist çakallar, dönün tarihe bir bakın, sizden de başka kimse var mı , yaralı insanları katlettiği için övünen ?  Yaptığınız bu katliama bir sıfat bulmakta vicdanımız zorlanıyor.  Bölgedeki tek müttefikiniz IŞİD barbarlarının zalimliği bile sizin bu yaptıklarınız karşısında bir hiç kalır. Ey AKP faşistleri hele bir dönün tarihe bakın, hangi devlet kendi vatandaşı olan yaralıların etrafını onbinler ile sarıp, haftalarca sürdürdüğü bir şov ile katleder.

Öte yandan tüm Uluslararası kamuoyu , adeta canlı yayından an be an verilen bu katliama seyirci kaldı. Eyy batının sözde demokratik ülkelerinin yöneticileri, sizin sözde insani dediğiniz değerlerinizin içinin ne kadar boş olduğu bu olayla ortaya çıktı. Unutmayın ki sessizliğiniz onaylamak anlamına geliyor. ekonomik çıkarlara endeksli, tüm insani, ahlaki, vicdani değerlerden yoksun tutumunuzla TC faşistlerine destek oldunuz. Övüne övüne bitiremediğiniz insani değerlerinize yüz çevirdiniz. Siz de şimdi ne kadar kıvançlı olsanız azdır.

Dönüp düne baktığımızda arkamızda onurlu bir tarih, boyun eğmez bir duruş bırakmışız diyebilmek için, bugün bulunduğumuz her koşulda dik durmayı, zalimlere karşı mazlumların safında durmayı görev bilmemiz gerekiyor.

İnanıyoruz ki, başta Kürt halkı bölgenin tüm mazlum halkları, mazlum inançları ve mazlumlardan yana saf tutmayı bir yaşam gerekçesi yapmış devrimciler faşizme boyun eğmeyecek ve Erdoğan celladına gereken cevabı vermekte gecikmeyecektir.

Zalimin önünde diz çökmektense, hükmedenlere biat etmektense ölümü yeğ tutan bir geleneğin sürdürücüleri olarak bölgenin tüm ilerici güçleri el ele, omuz omuza vererek faşizmi döktüğü kanda boğacaktır. Yeter ki  vicdanı karartmayalım…

EN SON EKLENENLER