Alevi pirleri ve anaları Cizre katliamını kınadı

Devlet güçlerinin kuşatma ve katliamına karşı direnen halkın yanında olmak için Nusaybin’e gelen Dersim Alevi pirleri ve anaları, Cizre’deki vahşeti kınadı.

Dersim Alevi pirleri ve anaları, halkın direnişine destek vermek amacıyla geldikleri Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenledikleri basın açıklamasıyla Cizre’de gerçekleştirilen katliamı kınadı. Geceyi Nusaybin’in saldırı altındaki Dicle Mahallesi’nde geçiren Alevi pirleri ve analar, sabah ise barikatların ardında açıklama yaptı. Açıklama yapan Alevi pirlerinden Hasan Genç, Nusaybin’e yaşananları yerinde görmeye geldiklerini söyledi. Kürdistan’da halka dönük yaşatılan soykırım saldırılarının insani bir tarafının olmadığını kaydeden Genç, “Buradan sesleniyoruz. Artık barışı sağlayın. İnsanlar ölmesin, analar ağlamasın. Cizre’de yaşananlar hiç bir zaman insanlığın ve vicdanın kabul etmeyeceği şeylerdir. Bedenleri çıplak olmuş kadınları görüyoruz. Bu insanlık dışı bir olaydır. Hukuki ve insanı bir tarafı yoktur. Bütün insanlığa ve bütün dünyaya diyoruz ki gelin yerinde görün. Burada yaşanan zulme ve zalimliğe dur demenin zamanı gelmiş geçmiştir. Özüne dönelim ve sözümüze dönelim. Bu ahlaksızlık son bulsun. Barış olsun ve analar ağlamasın” dedi.

‘Karar verenler imana gelsin’

Daha sonra konuşan annelerden Menşure Doğan ise anaların üzerine defalarca zulüm yağdırıldığını ifade ederek, insanlığa dair bir şey bırakmadıklarını söyledi. Doğan, “Çocuklarını öldürmekle övünüyorsun. Yetmiyor ölüleriyle uğraşıyorsun. O zaman da insanlığı öldürüyorsun. Bu emri verenlerin çocuklarının babalarına sormasını isterim, ‘siz kahraman olmak için ne yapıyorsunuz’ diye. Çocuklarının yüzüne bakarken övünebilecekler mi yaptıklarından. Dünya bütün zulümleri görüyor da Kürtlere yapılan zulmü görmüyorlar mı? Vicdanı olan kimse bunu kabul etmemelidir. Karar verenler imana gelsin” diye konuştu.

Açıklamanın ardından pirler ve analar mahalledeki yurttaşlar ile sohbet etti.

(mo/eb/ns)

diha

EN SON EKLENENLER