Özgürlükler ve demokrasi herkes için gereklidir

Zaman gazetesine kayum atanması sonrasında, okurlarına yönelik saldırılarla ilgili açıklama yapan Gazeteci Şükrü Yıldız, “Özgürlükler ve demokrasi herkes için gereklidir” dedi. Yıldız’ın çağrısı şöyle;

Özgürlükler ve demokrasi herkes için gereklidir.

Ülkemizin her yerini şiddet sarmalamış bulunuyor. Her gün linç, tutuklama ve ölüm haberleriyle uyanıyoruz. Resmi açıklamaların gölgesinde ölümleri kanıksayan bir tempoda yaşıyoruz. Kelimeler içinde bulunduğumuz durumu izahata yetmiyor.

Kim nereden hangi cepheden olursa olsun sesini çıkaran, görüşünü söyleyen tüm kesimler üzerinde devlet terörü esiyor. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Asuri, Ermeni fark etmiyor.  Herkes suçlular potası içerisinde tek kişilik iktidar sevdası için saldırıya maruz kalıyor. Devletin tüm imkânları şahsi hırsın bir aleti haline geliyor.

Sokakta halka yapılan zulümden, medyada nasibini en sert şekilde alıyor. Medya kuruluşu çalışanlarına sokak ortasında mafyaya dövdürülüyor. Irkçı faşist gerekçelere sığınılarak davalar açılıyor. Tutuklamalar yapılıyor. Yetmiyor, farklı cepheden muhaliflerin TV kanaları başta olmak üzere gazeteleri kapatılıyor. Hukuksuzluk temel bir davranış biçimi haline geliyor.

Kanunsuzluğun hâkim kılındığı ortamın doğurduğu sonuçlara korkarak bakıyoruz.

Bugün Zaman Gazetesi şahsında medyaya yaşatılanlar, dün İMC Tv, Bugün Tv’ye yaşatılanlarla, Cumhuriyet Gazetesine yaşatılanlar bir bütün parçaları olmaktan öteye gitmiyor.

Korkutarak teslim almak isteyen zihniyete karşı, her kesimden demokrasi güçlerinin yan yana gelerek durması artık hayati bir anlam ifade etmektedir. Farklılıkları zenginlik olarak gören, zenginliğimizi geleceğimizin teminatı haline getirmek isteyenlerin birlikte dayanışma içine girmesi acil bir görevdir.

Bu anlamda biz Aleviler medyaya yapılan hukuksuz saldırıları kınıyoruz. Demokrasiye ve birlikte yaşama kültürüne yönelik saldırılar olarak algılıyoruz. Kimden nereden gelirse bu saldırıların karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Şükrü Yıldız

Gazeteci-Yazar

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri