Faşizm, kendine biat etmeyene düşmandır

Hakkında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle üç ayrı dava açılan  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker alevinet.com’a açıklamada bulundu. Öker, “Faşizm, kendine biat etmeyen herkese düşmandır” dedi.

Gün geçmiyor ki bir dava haberi duymayalım… Gazetecilere, avukatlara, akademisyenlere açılan davaların ardından Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) onursal Genel Başkanı Turgut Öker’e de Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 3 ayrı dava açıldı…

Maraş , Hatay ve İstanbul savcılıkları, Maraş katliamı anma ve muhtelif etkinliklerdeki konuşmalarından ve Erdoğan’a hakaretten dolayı Turgut Öker’e dava açtığını yazılı bir metinle bildirdi. Hakkında açılan davalara ilişkin alevinet.com’a konuşan Turgut Öker, “Son bir yıl içinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü Hatay’da yapılan yürüyüşte, İstanbul’da Suruç katliamını protesto yürüyüşünde, geçen yıl Maraş katliamını protesto eyleminde yaptığım konuşmalarda “Cumhurbaşkanı’na ” hakaret ettiğim iddiası ile 3 ayrı dava açıldığını dün bana bildirdiler…” dedi.

Öker, Türkiye’nin bugünkü durumunu da Hitlere benzeterek şöyle devam etti: Faşizm, kendine biat etmeyen herkese düşmandır.

EN SON EKLENENLER